Olimpia 2004

Fazekas is aranyért száll harcba

2004. 08. 22., 23:30 | Frissítve: 2004. augusztus 23., hétfő 01:57

Az athéni olimpia tizedik versenynapján újabb atlétikaaranyban reménykedhetünk: Fazekas Róbert esélyesként indul a diszkoszvetés döntőjében. Két éremre is esélyes csapatunk, a női kézisek és a férfi pólósok fejezik be a csoportküzdelmeket, mindkettejük célja a csoportelsőség. Ugyanakkor a selejtezőkkel elkezdődnek a legeredményesebbnek remélt sportág, a kajak-kenu küzdelmei.

Hétfőn legkorábban a kajakegyes 1000 méteres távjának előfutamai kezdődnek, Kökény Rolanddal. Ha az időjárás engedi, már fél nyolckor mennek Kökényék. Fél órával később a kenu egyesek ugyanilyen küzdelmei jönnek, Vajda Atillával. A toronymagas esélyesnek tartott női kajaknégyes 8 óra 20-as előfutamában ugyan a nagy vetélytárs németekkel került egy csoportba, de nem jelenthet gondot a döntőbe kerülni az 500 méteres távon.

Ugyancsak a németekkel van egy futamban a férfiak négyese ezer méteren, de itt sem lehet gond a továbbjutás. A döntő a minimális cél a kajakkettős ezer méteres távján a háromnegyed kilenckor rajtoló Beé, Benkő kettősnek is, miként a félórával később rajthoz álló Kozmann, Kolonics kenupárosnak is.

Atlétikában Annus után egy újabb dobóatléta, a diszkoszvető Fazekas Róbert szerezhet érmet, akár aranyat, hiszen a szakírók is őt tartják a szám fő esélyesének a litván Virgilijus Alekna előtt. De figyelhetünk az este fél nyolckor kezdődő diszkoszdöntőben Máté Gáborra és Kővágó Zoltánra is.

A húszkilométeres gyaloglásban Füsti Edina, míg a tízpróbában Zsivoczky Attila áll rajthoz, míg az előző napi arany után, ezúttal a női kalapácsvetés selejtezői zajlanak 9.40-től, Dívós Katalinnal, Tudja Júliával és Orbán Évával.

A Gál Róbert egyetlen magyar tornászként a férfiak ugrásának este hétkor kezdődő döntőjében szerepel. A pontszerzés hatalmas bravúr lenne a Ferencváros sportolójától.

Legesélyesebb két labdás csapatunk ugyanabban a helyzetben van: veretlenül várják utolsó csoportmeccsüket. És mindkettejük igen kemény ellenféllel mérkőzik. A női kézilabdázók este fél héttől a szintén százszázalékos és egyelőre csoportmásodik Ukrajnával játszanak. A mérkőzés győztese nyeri a csoportot is, és kedvezőbb poízcióból várhatja a folytatást.

A szintén kifogástalanul szereplő férfi vízilabdacsapat délután negyed hattól az oroszok ellen játszik.

N;
hirdetés