Olimpia 2004

Az olimpia hizlal

2004. 08. 17., 14:11 | Frissítve: 2004. augusztus 17., kedd 15:05

Az olimpián kívül a labdarúgó-Eb és a vb is egészségtelen. A hosszabb ideig tartó sportesemények alatt az emberek felhagynak a testmozgással és "szemététket" esznek.

Az olimpia árt az egészségnek, ugyanis hizlal: Németországban összesen 240 millió kilót fog magára szedni a lakosság a két hét alatt, legalábbis a Tagesspiegel című német lap kalkulációja szerint.

A rendszeres testedzés és mozgás szószólói már jó ideje figyelmeztetnek arra, hogy a világ legnagyobb sportrendezvényei - és nem csak az olimpiák, hanem a labdarúgó világ- és Európa bajnokságok is - egészségügyi veszélyekkel járnak. A sportok szerelmesei felhagynak heti vagy napi testedzésrendjükkel, ráadásul jóval többet ülnek a tévék előtt, jóval többet eszegetnek, iszogatnak - és nem salátákat, zöldségeket, gyümölcsöket meg kristályvizet, hanem "szemététket".

Hasonlóan passzív testedzők a sportújságírók is: igen ritkán látni Athénban testét karbantartó riportert. A sajtó rendelkezésére álló uszodák, konditermek konganak az ürességtől. Hogy a világ lakossága összesen mennyit hízik a mostani olimpia alatt, arról - egyelőre - nincs adat, és országokra lebontva is csak Németország számolgatott. Ott fejenként, pontosabban testenként három kilós lesz a súlygyarapodás a csecsemőket és a nagyon fogyókúrázókat is beleszámítva.

N;
hirdetés