Olimpia 2004

Kiszenvedett győzelem Brazília ellen

2004. 08. 16., 20:02 | Frissítve: 2004. augusztus 16., hétfő 22:40

A rendkívül sok hibával - számtalan eladott labda és kihagyott ziccer, belemenések -játszó magyar férfi kézilabda-válogatott kiszenvedte a győzelmet a jóval gyengébb brazilok ellen. Csak Fazekas kapust lehetett dícsérni. A magyar csapatnak így négy pontja van, továbbjutása szinte biztos.

Nézze meg a képeket!
Nézze meg képeinket!
A magyar férfi kézilabda-válogatottnak az Egyiptom elleni ötgólos, 33-28-as győzelem után a nemzetközi szinten eddig még semmi érdemlegeset nem mutató brazilok ellen kötelező volt a győzelem. Annál is inkább, mert a franciák 31-17-re verték őket az első körben. A csoport másik meccsén a görögök sokáig vezettek a vb-harmadik franciák ellen, de végül érvényesült a papírforma, és négygólos vereséget szenvedtek.(29-25)

A két válogatott a barcelonai olimpián találkozott már egymással, akkor 27-21-re nyertek Szatmáriék, de 10-10 volt a félidő. A kispadon ülő kapuson kívül Mezei volt még a csapat tagja.

A tizenkettedik percben vezetett először a magyar csapat

Egy percet sem kellett várni az első gólra, Gustavo Silva hetese ugyanis pontos volt. Az első magyar támadást Nagy László lövése zárta le, de a kapus védte. A negyedik perc végén a Barcelona átlövőjét kiállították, de nem sokáig tartott a dél-amerikaiak létszámfölénye, mert a brazil védő, Kojorovski letarolta a ziccerben kiugró Harsányit. A hetest azonban Mocsai kihagyta. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy vesszőfutás lesz a találkozó.

Az ellentámadásból A. Silva betalált, és Souza lövése is utat talált a hálóig. Ezek után Perez megszerezte első gólunkat. Két perc múlva, elhibázott magyar támadások után Justinho a szélről vette be Fazekas hálóját. Válaszként Mezei a beálló posztjáról lőtt gólt, majd Iváncsik indulás után.(3-4)

Két kihagyott hetes, számtalan elhibázott ziccer

A tizenkettedik percben Nagy egyenlített, Iváncsik révén pedig már vezettünk.(6-5) Az újabb brazil gólra Harsányi válaszolt, majd Nagy kihagyott ziccere után ismét egyenlítettek a brazilok. A huszadik percben Diaz nem találta el a kaput, néhány másodperc múlva ezúttal Perez vezethette egyedül a kapusra a labdát, de Vasconcelosba lőtte a labdát, miként Harsányi is.(8-7) A kapus meg is sérült az ütközésnél, de tudta folytatni a játékot.

A huszonharmadik percben Lendvay révén végre két góllal vezettünk, a szaggatott vonalról alsó lövéssel próbálkozott, és a kapus lábai között vánszorgott a labda a hálóba. A kétgólos előnyt nem sikerült tartani, mert Nascimento nagy gólt lőtt tíz méterről, Mocsai azonban kihagyott egy újabb hetest, Souza viszont kihasználta az esélyt, és egyenlített.(10-10)

MÁSODIK FÉLIDŐ:

Nézze meg a képeket!
Nézze meg képeinket!
A fordulás után semmi változás nem látszott a mieink játékán - eladott labda, rossz lövés, belemenés -, így Souza révén megint vezettek a brazilok. Nagy formája nem javult, egy méterrel célt tévesztett, szerencsére Pásztor indulás utáni soros ziccerét végre a hálóba lőtte.

A magyar legjobb embere, a kapus Fazekas hárítása után Lendvay átlövésből volt eredményes, így egy góllal vezettünk.(12-11) Pásztor újabb gólja pedig már kétgólos előnyt jelentett. Kojorovski minimalizálta a dél-amerikaiak hátrányát, Nascimento pedig hihetetlen magyar hibák után egyenlített. Souza pontos lövése után Nagy második gólja jött, így megint döntetlen volt. Perez aztán mellélőtt hat méterről, Kojorovski viszont nem.

Gól nélküli utolsó öt perc

Diaz első találata 'ikszet" eredményezett, aztán Silva és Mezei következett, de ismát hátrányba kerültünk. Magyar előnynél kétszer adta el a labdát a csapat, aztán Gál vette be a brazil kapus hálóját.(17-17) Haryányi révén tíz perc után nálunk volt előny, de egy percig sem örülhettünk, mert lehetetlen szögből kaptunk gólt. Nagy átlövése sikeres volt, Pásztor is góllal fejezett be egy indulást.(20-18)

A következő brazil-gól után újabb pontatlan magyar lövések jöttek, és Diaz kiállítása valamint Fazekas bravúrja és egy kettős kapufa, csak kerestük a labdát. Két perccel a vége előtt emberelőnyt kaptunk, de Harsányi nem tudta a pályán tartani Nagy rossz passzát. A brazilok támadhattak az utolsó percben, de Diazt kiállították. A magyar együttes legjobbja, Fazekas labdát hárított tizenöt másodperccel a vége előtt, ez pedig azt jelentette: egy góllal nyertünk, mert nem adták el a labdát.

N;
hirdetés