Olimpia 2004

Biztos magyar győzelem a horvátok ellen

2004. 08. 17., 22:14 | Frissítve: 2004. augusztus 18., szerda 00:23

A férfi magyar vízilabda-válogatott Kásás és Biros vezérletével végig vezetve, 10-8-ra verte a horvátokat. A siker értékét növeli, hogy a legutóbbi két évben nem sikerült legyőznie a Kemény-csapatnak a horvátokat. A magyar gárda így két meccsből négy pontot szerzett.

A magyar férfi vízilabda-válogatottra a szerbek 6-4-es legyőzése után papíron könnyebb ellenfél várt, hiszen a horvátok a legutóbbi világbajnokságon nem jutottak a legjobb nyolc közé, a mieink pedig megnyerték a tornát. (Az első csoportmeccsen 7-7 lett a végeredmény.)

Nézze meg a képeket!
A legutóbbi Európa-bajnokság elődöntőjében Simencék bizonyultak jobbnak, így két éve nem győzte le a magyar csapat a horvátokat. (Négy éve az olimpián szintén a horvátok nyertek, 9-7-re.) Ők azonban az első körben alulmaradtak az amerikaiakkal szemben 7-6 arányban, így ők egyértelműen javításra készültek, különben igen nehéz helyzetbe kerülnek.

ELSŐ NEGYED: Kásás gólja volt az egyetlen

A horvátok hozták el a labdát, de támadásuk eredménytelen volt, Kásás viszont a bal alsó sarokba lőtt, egy szép indítás után. Aztán Szécsi majd Vican védett egyet, Kásás pedig előnyben rosszul passzolt. Az állás azonban változatlan maradt, mert Szécsi ismét remek reflexszel hárított, igaz a másik oldalon a horvát kapus is. A blokkolás sem működött rosszul ellenfelünknél, mert az újabb létszámfölényes helyzetben Molnár kísérlete el sem jutott a hálóig.

Az első kihagyott horvát előny után Biros úszott meg, visszahúzták, így megint a mieink lehettek eggyel többen a medencében, de most sem sikerült értékesíteni az előnyt, Vári ugyanis fejbe lőtte Vicant.

MÁSODIK NEGYED: Kihasznált emberelőnyök

Ami háromszor nem sikerült, negyedszerre igen, Biros a baloldalról kihasznált egy emberfórt, majd a következő magyar támadásnál Steinmetz Ádám ismét kiharcolt egy előnyt, és ezt Kásás vágta be a jobb felsőbe, középről.

Válaszként Stritof bombázott a kapuba, szintén előnyben. Biros erre kiszorított helyzetből pattintott a kapuba, Fodor pedig emberelőnyben nem hibázott. A féldiő vége előtt egy perccel hiába került kettős előnybe a horvát válogatott, de a magyar védelem és Szécsi kapus mindent hárított, pedig legalább négyszer lőttek kapura Fatovicék. A következő fórt viszont már belőtte Kobescak, így 5-2 volt a szünetben.

HARMADIK NEGYED: Ijedelem után magyar gólok

A következő hét perc Kásás nyolc méterről hihetetlen nagy gólt lőtt, a kapus alig tudta kiszedni a bal felső sarokból.(6-2) Smodlaka csökkentett a horvát hátrányon, Fatovic pedig arról gondoskodott, hogy csak két gól legyen a két gárda között, miután a szerencsésen hozzá pattanó labdát a szinte üres kapuba továbbította.

Vranjes megúszása is gólt eredményezett - igaz előtte nem kaptunk meg egy jogos kiállítást -, így odalett a tetemes előny. Steinmetz Ádám viszont rögtön tett egy lépést pontos lövésével a biztos vezetés felé, Vári pedig távolról tüzelt biztos kézzel a jobb alsóba. Buric a másik oldalon lemásolta Vári bombáját, így 8-6 lett. Ám ennyivel nem ért véget a játékrész, mert Biros emberelőnyben a rövid felsőbe bombázott a bal oldalról.

NEGYEDIK NEGYED: Molnár lőtte utolsó gólunkat

A befejező negyed Buric góllal kezdődött és kihagyott magyar előnnyel valamint Molnár víz alá vitte a labdát. Aztán sok hibával játszott a magyar társulat, de mivel ezúttal is kiválóan védekezett, kétség sem férhetett a győzelméhez. Végül Molnár begyötört egy labdát a kapuba, majd Stritof kísérlete is utat talált a hálóig, így született meg a kétgólos magyar siker.

N;
hirdetés