Olimpia 2004

Magabiztosan jutottak a döntőbe kalapácsvetőink

2004. 08. 20., 13:54 | Frissítve: 2004. augusztus 20., péntek 14:16

Mindkét magyar kalapácsvető - Annus Adrián és Pars Krisztián - remek egyéni teljesítménnyel, magabiztosan jutott be a kalapácsveés vasárnapi nagydöntőjébe.

Mindkét magyar kalapácsvető remek teljesítménnyel kvalifikálta magát a szám vasárnapi döntőjébe. Annus Adrián másodikként dobott és rögtön első kísérletére túldobta a 78 méteres szintet, mely a döntőbe kerüléshez szükséges.

Elsőre a döntőben

Az Európa-bajnok, vb-második Annus - aki eddig két olimpián szerepelt, de egyszer sem tudott a döntőbe kerülni - 79,59 métert teljesített. Formájára jellemző, hogy csoportjában senki nem tudta megdobni a 78 métert.

A második csoport már jóval erősebb volt, hiszen az itt rajthoz álló Pars Krisztián 80,50 méteres dobása is csak a második volt ebben a társaságban. A korábbi junior világbajnok elsőre ugyan csak 77,43 métert ért el, de ez is elég lett volna a döntőhöz, hiszen az előző csoportból egyedül Annus került a szint fölé.

Közel az egyéni csúcshoz

Ennek ellenére másodszorra is beállt a dobókörbe, és egyéni csúcsától mindössze negyven centivel elmaradva 80.50 métert dobott. A magyarok legnagyobb vetélytársai közül a japán Kodzsi Murofusi szintén elsőre biztosította helyét a fináléban (79,55). A világbajnok fehérorosz Ivan Tyihon 77,85 és 77,12 után harmadikra a selejtező legjobbját ért el 80,78 méterrel.

Hiányzó klasszisok

Több nagy név is hiányozni fog a döntőből, miután a selejtezőben elvérzett többek között a címvédő lengyel Szymon Ziólkowski, az idei harmadik legjobb eredménnyel (83,30 m) büszkélkedő finn Olli-Pekka Karjalainen és a Sydneyben ötödik orosz Ilja Konovalov is.

N;
hirdetés