Olimpia 2004

Elsöprő játékkal elődöntős a férfi kézicsapat

Nagy egyszer még a kapust is kicselezte

2004. 08. 24., 15:29 | Frissítve: 2004. augusztus 24., kedd 17:13

A magyar férfi kézilabda válogatott a Dél-Korea elleni, keddi negyeddöntőben látványos és eredményes játékkal az utolsó percekre hét gól előnyt szerzett, majd 30-25-re, magabiztosan nyert, és jutott az elődöntőbe. A meccs legjobbjai a két kapus, Fazekas és Szatmári, illetve Pásztor, Nagy és Lendvai voltak.

A magyar férfi kézilabdacsapat fantasztikus játékkal 30-25-re legyőzte Dél-Koreát, és bejutott az elődöntőbe az olimpiai tornán.

A két magyar kapus kiemelkedően játszott

Nézze meg a képeket!
A negyeddöntőben az ázsiai csapatnál szinte végig jobban játszott Skaliczki László együttese, az első félidőben a gárda legjobbja a kapus Fazekas, illetve Pásztor és Nagy voltak, ám a többiek is hozzájárultak a félidei egygólos vezetéshez.

A magyarok játéka sok eladott labda miatt a szünet után hullámvölgybe került, a dél-koreaiak át is vették a vezetést, de csak egy góllal, és Nagyék hamar talpra álltak. Rettentő fontos volt ekkor a kapuscsere, Szatmári állt be, aki legalább ötször védett bravúrral. Nagyon jól jöttek a szintén cserejátékos, Lendvai találatai, aki kétszer is helyzet nélkül szerzett gólt, átlövésből.

A hajrában minden sikerült

Az utolsó hat-hét percben a tornán eddigi legjobb játékát mutatta a csapat, egészen elképesztő játékkal az utolsó másfél perc kezdetére hétgólos előnyt szedett össze. Nagy találata már szinte megalázó volt, amikor a kivetődő kapus elől a labdát ellopva az üres hálóba bombázta a labdát.

Az utolsó két koreai gól már semmit nem számított, 30-25-ös végeredménnyel, látványos játékkal a magyar válogatott jutott a legjobb négy közé. A torna előtt maximum a csoportból való továbbjutásra lehetett számítani a férfi kézisektől, de a keddi játékot látva már mindenképp komolyabb céljaik lehetnek, a még nagyobb meglepetések sem elképzelhetetlenek.

A meccs eseményeit részletesebben online közvetítésünkben olvashatják.

Negyeddöntő: Magyarország-Koreai Köztársaság 30-25 (14-13)

Faliró csarnok, 6000 néző, V: Baum, Goralczyk (lengyelek)
Magyarország: Fazekas - Nagy 9/1, Laluska 2, Mezei 1, Pásztor 6, Diaz, Iváncsik 2, cserék: Szathmári (kapus), Perez 4, Gál 4, Lendvay 2, Ilyés
Koreai Köztársaság: Han - Lim, Joon K. S. 7/2, Park M. 1, Paek 5, Joon K. M. 3, Li T. 3/1 - cserék: Li Cs. (kapus), Li Dzs. 1, Kim Sz. 3, Kim T. 2
hétméteresek: 1/1, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 4 perc

N;
hirdetés