Olimpia 2004

Ötödikek a magyar kézis lányok, Radulovics a gólkirálynő

2004. 08. 29., 15:35 | Frissítve: 2004. szeptember 13., hétfő 11:20

Könnyedén legyőzte vasárnap délután Spanyolországot a magyar női kézilabdacsapat az ötödik helyért folyó küzdelemben. A tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésen végig vezetve, különösebb erőlködés nélkül, 38:29 arányban nyertek a magyar kézilabdázók.

Az ötödik helyen végzett az eredetileg éremért Athénba utazó magyar női kézilabda-válogatott az olimpián, miután a játékok zárónapján könnyedén legyőzte Spanyolországot. A magyar idő szerint délután fél kettőkor kezdődött meccsen a negyedik perctől vezetve, gyakorlatilag különösebb erőlködés nélkül, 38:29 arányban győzték le a magyar kézilabdázók a spanyolokat.

A sok hibával, kissé indiszponáltan játszó spanyolok ellen nem volt nehéz dolga a magyar kézilabdás lányoknak, akiket csak maroknyi magyar szurkoló buzdított a helyszínen. Az első félidő felénél még úgy-ahogy lépést tartottak a magyar csapattal a spanyol lányok, de a 22:15-ös félidő már jelezte, hogy az éremtől elesettek helyezésért folyó küzdelmében a mediterrán csapat sokkal motiválatlanabb. A tulajdonképpen tét nélküli meccs második felében teljesen felszabadultan játszottak a mieink, sok szép akcióval, sok szép góllal, helyenként tízgólos előnnyel verve az ellenfelet.

A mérkőzésen szerzett tíz góljával Radulovics Bojana lett az athéni olimpia női kézilabdatornájának gólkirálya. Az ötödik helyen záró magyar válogatott klasszisa ötvennégy találattal végzett az élen. Mögötte a sorrendben harmadik aranyat besöprő dán együttest erősítő Katrine Fruelund lett a második ötven góllal - írja az MTI.

"Mondani sem kell, a gólkirálynői címet boldogan elcseréltem volna egy éremre" - jegyezte meg keserűen a 31 esztendős Radulovics, aki az év végi hazai rendezésű Európa-bajnokság után már nem kíván szerepelni a nemzeti csapatban.

N;
hirdetés