Olimpia 2004

Minden magyar kajak-kenus döntőbe jutott

2004. augusztus 26., csütörtök 11:12

Csütörtök reggel a maradék négy magyar kajakos és kenus egység is bejutott a holnap-holnaputáni döntőkbe.

A kenu egyes ötszáz méteres számában az előzetesen az egyik legkevésbé esélyesnek tartott magyar versenyző, Joób Márton igen laza stílusban másodiknak futott be, így bejutott a döntőbe. Az első három hely volt továbbjutó. Joób az elejétől az élmezőnnyel tartott. Kívülről úgy látszott, hogy különösebb megerőltetés nélkül teszi mindezt, a végén nem is kellett különösebb hajrát kivágnia a második helyhez.

Kevés izgalom, csupa döntős magyar

A kajak kettesek 500 méteres számában igen meggyőző produkcióval lett döntős a Kammerer Zoltán és Storcz Botond páros. A kétszeres olimpiai bajnokok fél távnál még csak negyedikek voltak. 750-800 méter táján aztán felpörgették a felpörgetendőket és megdöbbentő különbséggel hagytak ott mindenkit és egy erős hajóhosszal győztek.

A kenu ketteseknél sima futamban jutott a döntőbe a Kolonics-Kozmann páros. Végig vezettek egy kicsivel, aztán az utolsó méteren a románok eléjük szökkentek, de ez nem számított, hiszen az első három hely volt továbbjutó itt is.

Kajak egyesben Vereckei Ákos különösebb cécó nélkül futott be a második helyre, így az összesítésben a negyedik legjobb idővel döntős.

N;
hirdetés