Olimpia 2004

Kosárlabda

2004. augusztus 11., szerda 18:27

A 12 férfi és női válogatott két-két csoportban kezdi a körmérkőzéses küzdelmeket. A csoportbeosztások, férfiak - A-csoport: Argentína, Kína, Olaszország, Új-Zéland, Szerbia és Montenegró, Spanyolország; B-csoport: Angola, Ausztrália, Görögország, Litvánia, Puerto Rico, Egyesült Államok.

A kosárlabdában nincsen döntetlen, ha a meccs végén azonos pontszámmal állnak a csapatok, ötperces hosszabbítás következik, mindaddig, amíg valamelyik csapat nem szerez vezetést valamelyik ráadás játékrész végén.

A csoportküzdelmek során a győzelmek száma rangsorol, ha holtverseny alakul ki, az egymás elleni eredmény dönt. (Ami nem lehet döntetlen.)

A csoportokból az első négy helyezettek jutnak tovább, a folytatásban a csatározások a keresztbejátszás logikájával folytatódnak, egyenes kieséses rendszerben. A negyeddöntőben A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1 párharcokat rendeznek. Itt is helyosztókkal döntik el a torna végső sorrendjét, tehát a döntő és a bronzmeccsek mellett még a 11. helyért is megmérkőznek a csoportutolsók.

N;
hirdetés