Olimpia 2004

Torna

2004. 08. 11., 17:23 | Frissítve: 2004. augusztus 12., csütörtök 17:17

Az egyéni összetett versenyben valamennyi tornásznak, vagyis kilencvenhatnak be kell mutatnia a gyakorlatát. Ezek után a legjobb huszonnégy küzdhet meg az egyéni összetett verseny aranyáért, akik újra bemutatják gyakorlataikat.

A szerenkénti döntőkben az a nyolc versenyző szerepelhet, aki az adott szeren a selejtezőkben a legjobb pontszámot érték el. Ők a döntőben ismét bemutatják a szabadon választott gyakorlataikat (amely lehet teljesen más, mint amit előzőleg bemutatott), és a legmagasabb pontszámot elérő versenyző kapja az aranyérmet. Holtverseny esetén kiadhatnak akár három aranyérmet is, és akkor a következő helyezett a negyedik.

Az ugrás kivételével valamennyi versenyszámban egy gyakorlatból áll a döntő, az ugrásnál azonban két különböző ugrást kell bemutatni. Valamennyi versenyszámban hat pontozóbíró pontszámainak átlaga rangsorol.

A tizenkét csapatból a selejtező után a fináléra mindkét nem esetén nyolc marad, ahol három versenyzővel képviselhetik magukat a nemzetek, és valamennyi pontszám számít, vagyis a rontott gyakorlatok sem esnek ki, mint a selejtezőben, ahol a csapat öt főből áll, de csak négy eredmény számít.

Az olimpiai versenyszámok:
12 egyéni, 2 csapat

egyéni összetett - férfi
talaj - férfi
lólengés - férfi
gyűrű - férfi
ugrás - férfi
korlát - férfi
nyújtó - férfi
egyéni összetett - női
talaj - női
ugrás - női
felemás korlát - női
gerenda - női
csapat - férfi
csapat - női

N;
hirdetés