Olimpia 2004

Kézilabda

2004. augusztus 11., szerda 18:25

Az athéni kézilabdatornán szereplő tizenkét férfi és tíz női válogatott két-két csoportba sorsolták, melyekben körmérkőzéssel döntik el a végső sorrendet.

A csoportbeosztások, férfiak - A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Oroszország, Izland, Szlovénia és Dél-Korea; B-csoport: Németország, Franciaország, Magyarország, Görögország, Egyiptom és Brazília.
Nők - A-csoport: Magyarország, Kína, Brazília, Ukrajna, Görögország; B-csoport: Dánia, Dél-Korea, Franciaország, Spanyolország, Angola

A győzelemért két, a döntetlenért egy pont jár, a csoportokban pontegyenlőség esetén a sorrendről a következők döntenek: egymás elleni eredmény, a meccs gólkülönbsége, több lőtt gól.

A csoportokból az első négy jut tovább, a negyeddöntőben pedig A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1 párosításban folytatódnak a küzdelmek. Innen a győztesek az elődöntőbe (A1-B4 győztese-A3-B2 győztese és A4-B1 győztese-A2-B3 győztese) jutnak, a vesztesek pedig az 5-8. helyért versenyeznek. Mindkét nem esetében a teljes sorrendet helyosztó mérkőzésekkel alakítják ki.

Az egyenes kieséses szakaszban, ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer öt perc hosszabbítás következik, ha ekkor sincs győztes, hétméteresek következnek. Öt-öt lövés dönt, ha ez sem határoz, akkor páronként folytatják, amíg az egyik csapat nem szerez előnyt.

N;
hirdetés