Olimpia 2004

Atlétika - ugrószámok

2004. augusztus 11., szerda 18:23

Egy ország, egy versenyszámban maximum három versenyzőt indíthat, azonban mindhárom versenyzőnek teljesítenie kell a nemzetközi szövetség által előírt A-szintet. Van egy B-szint is, azonban azon országok, melyek atlétája csak ezt tudja teljesíteni, az adott számban csak egy atlétát indíthat. A váltóknál az egész éves teljesítményt értékelik, és ezek alapján a legjobb tizenhat staféta kap meghívást az olimpiára.

Az ugrószámokban két csoportos selejtezőket rendeznek. A döntőbe csak azok a versenyzők jutnak be, akik teljesítik a nemzetközi szövetség által előírt selejtezőszintet. Azonban ha nincs ki a döntő tizenkét fős mezőnye, úgy gyengébb teljesítménnyel is bejuthat versenyző.

A horizontális ugrószámokban (távol, hármas), a selejtezőben 3 kísérlete van mindenkinek, a döntőben hat. A selejtező előtt megállapítanak egy selejtező szintet, ezt kell teljesíteni. Aki elsőre teljesíti, már mehet is zuhanyozni. Ha nem teljesítik elegen, akkor a legjobb 12 jut be a döntőbe. A döntőben az elődöntős eredmények nem számítanak.

A magassági ugrószámokban előre eldöntött magasságokról indulnak. Addig ugorhatnak, amíg el nem vesztik a lehetőséget. Valaki akkor esik ki, ha 3-szor egymás után leveri a lécet. (ha valaki leveri a 190-et attól még áttetetheti 192-re, de ott már csak kétszer próbálkozhat.)

Magasban 2, rúdban 5 centivel lehet emeltetni. Ha valaki már megnyerte a számot, bármennyivel emeltetheti!

N;
hirdetés