Olimpia 2004

Asztalitenisz

2004. augusztus 11., szerda 17:07

Az egyenes kieséses rendszerben zajló egyéni versenyeken országonként legfeljebb három férfi és három női játékos indulhat. Az egyesben induló 64 versenyzőt a világranglista alapján három részre - 1-16., 17-32., 33-64. - osztják. Az első kör után a 17-32. helyen rangsoroltak a második, az 1-16. helyen kiemeltek pedig a harmadik fordulóban kezdenek. Ezt követően kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A harmadik helyért is rendeznek meccset.

A legjobbak később kezdenek

Az athéni páros versenyben 34 pár indul - nemzetenként legfeljebb kettő - a kiemelés alapjául itt is a (páros) világranglista helyezések szolgálnak. Az első fordulóban a 31-34. helyen rangsoroltak mérkőznek meg egymással, a két nyertes a második körben csatlakozik a 17-30. helyezettekhez. A nyolc győztes pároshoz a harmadik fordulóban jönnek a 9-16. helyen kiemeltek, a negyedik fordulóban pedig végül az 1-8. helyen kiemeltek is asztalhoz állnak. Ezt követően kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem, a negyed- elődöntőkkel, majd a fináléval. A harmadik helyért is rendeznek meccset.

A mérkőzések egyesben és párosban is négy nyert játszmáig tartanak, játszmánként 11 pontig, de legalább két pont különbséggel. Mind a négy versenyszám valamennyi fordulójában az előrébb rangsoroltakhoz rendelnek ellenfeleket, vagyis egymással nem kerülhetnek szembe.

Az asztalitenisz torna sorsolását augusztus 12-én, pénteken tartják.

N;
hirdetés