Olimpia 2004

Háromgólos vereség a franciáktól

Franciaország-Magyarország 26-23

2004. 08. 18., 15:26 | Frissítve: 2004. augusztus 18., szerda 17:47

Hiába vezetett a szünetben még a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciák ellen, a második félidőben a sérülésekkel bajlódó magyar csapat ellen Richardsonék megfordították az eredményt - és nyertek 26-23-ra. Első vereségét szenvedte el az olimpiai tornán Skaliczki László csapata.

Két gyengébbnek vélt ellenfél (Egyiptom, Brazília) után egy igazi nagycsapat, a kétszeres világbajnok Franciaország ellen lépett pályára férfi kézilabda-válogatottunk. A magyar együttesnek már a találkozó előtt volt ünnepelni valója, a kapus Szathmári 300. válogatottságát ünnepelte.

Perez és Pásztor villogott

Tekintse meg képeinket!
Idén eddig kétszer találkozott a két együttes, mindkét alkalommal a gallok bizonyultak jobbnak, nyolc góllal. Most Pásztorék nem voltak megilletődve, így hiába szereztek vezetést Richardsonék, a mieink hamar fordítottak, és az egész félidőben vezettek. Ehhez kellett Szathmári remek formája, valamint Perez és Pásztor góljai. (Az már a többiek kritikája is lehet, hogy ebben a játékrészben csak ez a két játékos lőtt gólt.)

A takarító is védekezett

A félidő legérdekesebb jelenete a 26. percben játszódott le a magyar kapu előtt, főszereplője pedig az egyik önkéntes takarító volt. A magyar csapat támadott, azonban elvesztettük a labdát, a franciák villámgyorsan kontráztak. Igen ám, de közben bízva a mieink hosszabb támadásában, egy takarító bejött a hatosunkon belülre, az izzadtságot feltörölni. Így a kapura törő Anquetilnek, még őt is kikellett cseleznie. Ez azonban nem okozott neki gondot, így is betalált Szathmári kapujába.

Francia győzelem az első félidőben

A második játékrészre egy teljesen más francia csapat jött ki, sokkal gyorsabban, pontosabban játszottak, Perezre pedig már nagyon figyeltek. Góljaikat többnyire lerohanásból, illetve a szélekről szerezték, a másik oldalon azonban a ziccerek kimaradtak, Mocsaiék négy kapufát is lőttek.

Sérülés, Nagy formán kívül

A mi játékunkon látszott, hogy Harsányi orr-, és Lendvay bokasérülés miatt nem is volt a pályán ebben e játékrészben, míg az olimpián eddig mélyen tudása alatt teljesítő Nagy László sem kapott sok szerepet ebben a harminc percben. A végeredmény (23-26) a játék képe alapján reálisnak mondható, a magyar csapat tisztességgel helytállt, a világ egyik legjobbja ellen.

N;
hirdetés