Olimpia 2004

Az utolsó pillanatban mentett pontot női kéziválogatottunk

Magyarország-Franciaország 31-31 (14-15)

2004. 08. 04., 20:09 | Frissítve: 2004. augusztus 11., szerda 19:24

Az athéni olimpiára készülő női kézilabda-válogatottak barátságos mérkőzésén a világbajnoki második helyezett magyar csapat az utolsó másodpercben dobott góllal döntetlent ért el a vb-aranyérmes francia együttes ellen Veszprémben. Javítási lehetőség a csütörtöki budapesti összecsapáson.

A világbajnoki döntő "visszavágóján" a magyar válogatott nagy iramban kezdett, rögtön kézbe vette az irányítást. Ennek ellenére a franciák szerezték meg a vezetést, igaz nem sokáig örülhettek az előnynek. A magyar válogatott szinte végig vezetett, 11-7-es előnynél pedig már azt hihettük gálaelőadás lesz a mérkőzésből.

Ekkor azonban Radulovics kihagyott hétméterese után zavarodottság lett úrrá a csapaton, így a gallok előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. (Hiányoztak Pálinger "szokásos" bravúrjai és a lövések is sorra elkerülték a francia kaput.) Ekkor még sikerült az egyenlítés, a szünetben azonban mégis francia előny állt az eredményjelzőn. (14-15)

A magyar hullámvölgy a folytatásban is tartott, csapatunk kereste önmagát. (A magyar együttesen látszott az elmúlt hetek kemény munkája, többször is lassabban reagálta a szokottnál, miközben a franciák sorra szerezték góljaikat.) Hiába lőtték sorozatban Ferlingég a gólokat, a védekezésünk továbbra sem akart összeállni, a franciák a félidő közepére már négy góllal is elmentek.

29-24-es francia vezetésnél már-már veszni látszott minden remény, azonban ezúttal a magyar válogatott tett olyan csodát, mint az olimpián és a tavalyi vb-n tettek vele. Remek hajrával a vége előtt egy perccel feljött két gólra, majd nem sokkal később Görbicz szerzett gólt. A lefújás előtt pár másodperccel pedig ugyanő parádés labdát adott Farkasnak, aki ezúttal nem lőtt, hanem a rá jellemző flegmasággal ejtett, így egyenlített.

Az utolsó athéni utazó helyért harcoló Kindl és Tóth keveset játszott. Sorsukról pénteken vagy szombaton dönt Mocsai Lajos. A két csapat csütörtökön 18 órakor a budapesti Papp László Arénában is találkozik egymással. Ez lesz az első kézilabda-mérkőzés a tavaly átadott létesítményben.

Eredmény:
Magyarország-Franciaország 31-31 (14-15)

Gólszerzők:
Ferling, Görbicz 5-5, Kulcsár, Radulovics 4-4, Kirsner, Mehlmann 3-3, Lovász, Pálffy, Farkas 2-2, Tóth 1, illetve Jacques-Szabó, Lejeune 6-6, Pecqueux-Roland 4, Wendling, Cano 3-3, Vogein, Cendier, Myaro 2-2, Delerce, Tervel, Ludwig 1-1

N;
hirdetés