Olimpia 2004

Könnyed győzelem a házigazda ellen

2004. 08. 17., 17:05 | Frissítve: 2004. augusztus 17., kedd 19:44

A nem titkoltan éremért harcba szálló női kézilabda-válogatottunknak nem okozott különösebb gondot a házigazda görögök legyőzése. Kirsnerék második csoportmeccsükön könnyed játékkal tizenhárom gólos győzelmet arattak.

A női kézilabda-válogatott második találkozóján a házigazda görög együttessel találkozott. A magyar együttes játékosainak reggel nem volt ébresztő, addig alhattak, ameddig akartak. (Ez a csapatvezetés szerint jót szokott tenni nekik.) A kései reggeli után az ebéd elmaradt és csak egy könnyebb uzsonna volt a találkozó előtt.

Hosszas gólcsend az elején

Nézze meg a képeket!
A görögök, finoman fogalmazva nem tartoznak még az európai középmezőnybe sem, eddig egyetlen világversenyen sem szerepeltek, most is mint rendezők kvalifikálták magukat. Ennek ellenére a hellének szerezték az első gólt, de Radulovics szinte azonnal egyenlített.

A folytatásban mindkét csapat sorra hagyta ki a helyzeteket, a következő gólra egészen az ötödik percig kellett várni. Ezt Skara szerezte, de Pigniczki két gyors indítást is góllal fejezett be, így helyre állt a rend és vezettünk. Komolyabb előnyre azonban nem sikerült szert tennünk, mert hiába védekeztünk remekül, a támadásokba több hiba is csúszott.

Csodálatos öt perc

Így az első negyedóra végére is csak egy góllal vezetett Mocsai Lajos együttese, és ez csak nem akart nőni. A 20. és a 25. perc között aztán olyan játékot mutatott be a magyar csapat hogy az előnyünk hat gólra nőtt. A remek védekezést ekkor gyors, pontos támadások kísérték, így a félidő megnyugtató hatgólos előnnyel zárult.

Rogge is a helyszínen

A találkozón a magyar szurkolók olyan hangulatot teremtettek, hogy a létszámfölényben lévő görögök hangját szinte nem is lehetett hallani. Ezt tapasztalhatta a meccset a helyszínen megtekintő Jacques Rogge, NOB-elnök is.

Gond nélküli győzelem

A második félidőben a magyar csapat minden különösebb erőlködés nélkül tartotta előnyét. Ferling kivételével mindenki lehetőséget kapott, így számtalan támadási variációt kitudott próbálni. A görögök védekezésére jellemző, hogy a pályára lépő játékosok közül mindössze a keveset játszó Pálffy és a két kapus nem lőtt gólt. A magyar csapat végül tizenhárom góllal bizonyult jobbnak, így két mérkőzés után két győzelemmel vezeti csoportját.

N;
hirdetés