Olimpia 2004

Az ötödik helyért játszik női pólóválogatottunk

2004. augusztus 22., vasárnap 18:56

Az olaszokkal vívott ki-ki meccsen hiába védekeztünk remekül, a támadásokba rengeteg hiba csúszott és a végén már a játékvezetők sem mértek egyenlő mércével.

Hiába hozta el a magyar csapat az első ráúszásnál a labdát, hiába szerezett végre a találkozó elején vezetést, az eddigi meccsekhez hasonlóan kapkodva, idegesen játszott. A védekezés már a kanadaiak elleni meccset idézte, a támadásoknál többször is lövés nélkül zártuk az akciót, míg a távoli próbálkozások szinte egytől egyig a kapufára mentek.

Az emberelőnyöket sorra elrontottuk, az olaszok kitolt védekezésével egyszerűen nem tudtak mit kezdeni. Sós hiába védett remekül, még szerencséje sem volt, egy olasz lövés például a kapufáról, majd onnan a kapus fejére és a hálóba pattant.

Ennek ellenére az olaszok nem tudtak komolyabb előnybe kerülni, hála a mieink védekezésének és annak, hogy az olaszok is "számtalan" kapufát lőttek. A magyar csapat a harmadik negyed közepén így is átvette a vezetést, ez azonban csak pillanatokig tartott, hiszen szinte azonnal egyenlített az ellenfél.

Az utolsó negyedben hiába próbált meg mindent a magyar csapat, semmi sem sikerült és ekkor már a játékvezetők is az olaszok mellé álltak. A mieinket számtalanul szórták ki,ugyanakkor a túloldalon engedték a "kemény játékot". A legjobb példa erre Szremkó kiállítása volt, akit ellenfele előbb szájon vágott, majd kétszer is szó szerint megtépte, mégis a magyar centert állították ki.

A magyar válogatott így nem jutott a legjobb négy közé, így lekell mondania az éremről szövögetett álmokról. Az ötödik helyért vívandó találkozón azokkal az oroszokkal mérkőzünk, akik a csoportküzdelmek során egy góllal verték a Faragó-csapatot.

Eredmény, nyilatkozatok:
Olaszország - Magyarország 8-5 (2-1, 2-2, 2-2, 2-0)
Góldobók: di Mario 3, Ragusa, Miceli, Bosurgi, Grego, Malato 1-1, illetve Stieber, Drávucz 2-2, Pelle 1

"Hiába játszottunk az elején magabiztosan a védekezésbe hibák csúsztak, rosszak voltak a blokkok" - nyilatkozta a találkozó után a Magyar Rádiónak Drávucz Rita. Hosszú egy ilyen meccs újra és újra felállni nagyon nehéz. Hiába tudtuk nagyon mit játszanak az olaszok tanácstalanok voltunk. Az önbizalommal nem volt gond, de sok hiba becsúszott a játékunkba. Az oroszok ellen azonban biztos vagyok nagyon felszívjuk magunkat, mert muszály nyerni.

A könnyeivel küszködő Stieber Mercedesz szintén a rádiónak nyilatkozott: "Úgy érzem ez egy előrehozott finálénak is beillett, sajnos nem tudtuk azt nyújtani védekezésben, amit az eddigi világversenyeken. Tíz előnyből hetet belőttek, és jól mutatja játékukat, hogy nyolc góljukból, hetet szereztek előnyből. Védekezésben nem is voltunk annyira rosszak, azon múlt, hogy elől sokat rontottunk. Nehezen dolgozzuk fel ezt a vereséget, de felkell szívni magunbkat az oroszok ellen, aztán utána elgondolkozni mit és hol rontottunk el" mondta a csapat kapitány.

N;
hirdetés