Olimpia 2004

Újabb vereség női pólóban

Oroszország - Magyarország 9-8 (2-1, 3-3, 2-3, 2-1)

2004. 08. 18., 17:03 | Frissítve: 2004. augusztus 18., szerda 17:32

A magyar női vízilabda-válogatott elszenvedte második vereségét az athéni olimpián. Primászéknál ezúttal az oroszok bizonyultak jobbnak. A mieink rengeteg hibával, kapkodva játszottak, míg az utolsó percekben a bírók is alaposan besegítettek az oroszoknak. A kiesés szélén Faragó Tamás csapata.

Úgy kezdődött a találkozó, ahogy az amerikaiak elleni meccs zárult - magyar kapufával. Az ellentámadásnál persze szerencsétlen gólt kapott a magyar csapat. Az első orosz támadás végén a két kapufa között pattogó labda Sós hátáról pattant a magyar kapuba. Nem sokkal később már kettővel mentek az oroszok, ezt az eredményt Pelle szépítette kissé. (1-2)

Előnyben kezdtük a hajrát

A magyar csapat rengeteg hibával játszott, igaz az oroszok remekül védekeztek, távol tartották Stieberéket kapujuktól. Ennek ellenére az első negyed után csak egy gól volt a Faragó-csapat hátránya. (4-5) A második hét percben sem sikerült közelebb kerülni, hiszen az oroszok minden egyes magyar gólra "válaszoltak".

Ugyanilyen koreográfia szerint zajlott a harmadik negyed is - igaz ehhez kellett jó néhány Sós-bravúr is -, míg végül a záró játékrészben előnybe kerültünk. (7-6) Ezt kiegyenlítették az oroszok, de Kisteleki góljának köszönhetően ismét mi vezettünk. (8-7)

Négy támadásból sem sikerült betalálni

Az utolsó percekben hiába vezettünk, négyszer (!) is támadhattunk, de kétszer is semleges helyre kellett lőni a labdát, mert nem sikerült lövéssel befejezni az akciót. Minden bizonnyal a játékvezetők is megunták a mieink tehetetlenségét és az utolsó két percben kétszer is az oroszokat segítették előnybe, amit Konuhék ki is használtak és a maguk javára fordították a találkozót.

A csoportot az oroszok vezetik 4 ponttal, az Egyesült Államoknak és Kanadának 2-2 pontja van, míg a korábbi Eb-első, vb-második gárdája felett, magyar csapat jelenleg nulla ponttal a negyedik helyen áll.

B-csoport, 2. forduló
Oroszország-Magyarország 9-8 (2-1, 3-3, 2-3, 2-1)
Góldobók: Salimova, Turova, Konuh 3-3, illetve Primász, Stieber, Kisteleki 2-2, Pelle, Drávucz 1-1
N;
hirdetés