Olimpia 2004

Kellemetlen vereség női pólóban

Magyarország - Egyesült Államok 6-7 (1-4, 2-0, 2-1, 1-2)

2004. 08. 16., 10:56 | Frissítve: 2004. augusztus 16., hétfő 13:01

Faragó Tamás együttese az első negyedben jelentős hátrányba került, de a folytatásban sikerült egyenlítenie. A zárónegyedben aztán a szerencsésebb amerikaiak a maguk javára tudták fordítani a találkozót.

Az olimpiára kvalifikált négy magyar csapat közül utolsóként mutatkoztak be a női vízilabdázók. Faragó Tamás együttese a világbajnok Egyesült Államok csapata ellen kezdte meg olimpiai szereplését.

Fotó: Barakonyi Szabolcs (index)
Klikk a képre!
Az első negyedben Stieberék idegesen, kapkodva játszottak, a lövések sorra célt tévesztettek, míg a védekezésben rosszul blokkoltunk, sokszor kiszolgáltatott helyzetbe hozva a kapus Sós Ildikót. Ezzel szemben az amerikaiaknak bejöttek a távoli lövések. A játék képére jellemző volt, hogy amíg a mieink kísérletei többnyire kipattantak a kapufáról, vagy könnyedén blokkolták őket, addig a negyed utolsó pillanataiban a "világ végéről" leadott amerikai ejtésbe hiába ért bele Sós, a labda átcsúszott a gólvonalon.

A második hét percre Faragó kapust cserét, és talán ennek, talán a feljavult védekezésnek köszönhetően azt a játékrészt kapott gól nélkül tudta le a magyar együttes. Feljavult a támadójátékunk is, Zantleitner és Drávucz góljával feljöttünk egy gólra.

A harmadik negyedben Villa újabb góljával ismét kétgólos előnyre tettek szert az amerikaiak, a mieink azonban ismét fel tudtak jönni, hatalmas küzdelemben egyenlítettek. A záró hét perc hiába kezdődött amerikai előnnyel, a túloldalon a "visszakapott" előnyt Primász váltotta gólra. A meccs folyamán először vezettünk. Igaz, nem sokáig, mert az amerikaiak "természetesen" Villa révén egyenlítettek.

Sőt, alig két perccel később a tengerentúliak előnyből ismét visszavették a vezetést. A hátralévő időben a magyar támadások sorra kimaradta - hol Frank kapus, hol "jó barátja" a kapufa védett - így nem sikerült egyenlíteni. Az utolsó pillanatokban kimaradt amerikai helyzet után, a magyar csapatnak húsz másodperce maradt a támadásra. Ennek végén Tiba ejtett szép mozdulattal, a labda azonban - ahogy megszoktuk ezen a meccsen - a kapufáról kipattant, így vereséggel kezdte szereplését női pólóválogatottunk.

Eredmény, nyilatkozatok:
Magyarország - Egyesült Államok 6-7 (1-4 2-0 2-1 1-2)
Gólszerzők: Pelle, Zantleitner, Drávucz, Stieber, Tiba, Primász 1-1, illetve Villa 4, Rulon 2, Golda 1,

"Nem az első negyeden múlott, hiszen talpra tudtunk állni. Sokkal nagyobb hiba volt, hogy az utolsó negyedben rosszul védekeztük ki az emberhátrányos helyzeteket. Továbbra is a csoportelsőség a cél, ami nem lehetetlen, ehhez a hátralévő két csoportmeccsünkön nyerni kell. Azt mindenképpen pozitívumként értékeljük, hogy háromgólos hátrányból is felálltunk a címvédő ellen" - nyilatkozta a Magyar Rádiónak Valkay Ágnes.

"Örülök, hogy bemutatkozhattam az olimpián, igaz szebb bemutatkozásra vágytam. Bíztam benne, hogy megnyerjük a mérkőzést, de elsősorban a védekezésben nagyon sokat hibáztunk. Hiába beszéltük meg, kire kell a legjobban figyelni, nem sikerült őt kikapcsolnunk. Felálltunk háromgólos hátrányból, ebből kell erőt merítenünk. Hibáznunk már nem lehet, de nem is fogunk. Bízom a csapatban, ennél is jobban összeállunk, és továbbjutunk" - összegezte a találkozót szintén a rádiónak Stieber Mercedesz

N;
hirdetés