Olimpia 2004

Majdnem sikeres szerda délelőtt

2004. augusztus 25., szerda 14:04

Valamennyi kajak-kenus egységünk és az 55 kg-os Majoros István is döntőbe jutott, míg a súlyemelő Kovács Zoltán, Fazekashoz hasonló doppinggyanúba keveredett.

Szerda reggel a kajak-kenu válogatott tagjai "kezdtek". A hétfői előfutamok után három egység is egyenes ágon harcolta ki a döntőbeli szereplést, de három egységünknek ehhez a középfutamra volt szüksége. Kökény Roland kajak egyesek 1000 méteres számában, míg Vajda Atilla kenu egyesben 1000 m-en lett második futamában, míg a Benkő, Beé kajak kettes harmadikként kvalifikálta magát a pénteki döntőben.

Remeklő Majoros

Az 55 kg-os kötöttfogású birkózó Majoros István megismételve előző napi teljesítményét magabiztos birkózással jutott az ukrán Vakulenko ellen a szám délutáni fináléjába. Berzicza Tamás a délelőtt folyamán egy győzelemmel és egy döntetlennel állt a négyfős csoportjában, míg Virág Lajos első meccsét megnyerte, így kubai riválisával kell megküzdenie a negyeddöntőbe jutáshoz.

Molnár Erika a 38. helyen végzett a női triatlonosok athéni versenyében. A számot az ausztrálból lett osztrák Kate Allen nyerte, míg a második helyen egy "igazi" ausztrál Loretta Harrop végzett. Gádorfalvi Áron 22. lett a szörfösök versenyében, mely számot az izraeli Gal Fridman nyert, ezzel megszerezve az ország első olimpiai aranyérmét. A második helyen a nyitóünnepségen a lángot meggyújtó Nikolaosz Kaklamanakisz végzett.

Újabb magyar doppingeset

Fazekas Róbert után újabb magyar sportoló hagyta ott a doppingvizsgálatot. A súlyemelő Kovács Zoltán ugyan egy kísérlet után kiesett, de így is doppingvizsgálatra kellett mennie. Ott - Fazekashoz hasonlóan - nem tudta teljesíteni a megfelelő mennyiséget, mégis távozott. A súlyos vétség tárgyalása délután négykor lesz.

N;
hirdetés