Olimpia 2004

Az atlétikai szövetség kiáll Annusék mellett

2004. 09. 01., 15:46 | Frissítve: 2004. szeptember 01., szerda 15:57

A Magyar Atlétikai Szövetség ugyan támogatja két doppinggyanúba keveredett atlétáját Annus Adriánt és Fazekas Róbertet, ugyanakkor fegyelmi eljárást indít ellenük. Az eset felelőseit később vizsgálják ki.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szerdai rendkívüli közgyűlésén tárgyalt az olimpián történt doppingszabályokba ütköző esetekkel kapcsolatban. Az elnökség több órás tanácskozás végén úgy döntött, a MASZ teljes mellszélességgel kiáll, az olimpiai aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbert és Annus Adrián mellett.

Csak az atléták kérhetnek jogorvoslatot

Mindkét atlétának minden erkölcsi támogatást megadnak, hogy elérjék céljukat, de csak akkor, ha valóban benyújtják fellebbezésüket a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz (CAS). A magyar szövetség ugyanakkor fegyelmi eljárást indít két atlétájával szemben, mivel mindketten vétettek az olimpia doppingszabályai ellen.

Rábold Gusztáv elnök az MTI-nek elmondta, a MASZ-nak nincs jogorvoslati lehetősége, csak a két atlétának. Ha ők úgy döntenek - és ezt mindketten jelezték -, hogy a CAS-hoz fordulnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése miatt, akkor a szövetség ebben támogatja őket, biztosítja a hivatalos anyagokat, az apparátust.

Annust el sem tilthatták volna

"Még nagyon rövid idő telt el az olimpia óta, így nehéz egyértelmű ítéletet mondani a két esetről, hiszen egyiknél sincs pozitív doppingteszt" - mondta Rábold Gusztáv. "Mindketten a NOB doppingszabályzatába ütköző vétséget követtek el, a nemzetközi atlétikai szövetség szabályai szerint például Annust el sem tilthatták volna, Kenteriszék is versenyezhetnek."

Az ülésen úgy döntöttek, csak a vizsgálatok lezárása után vizsgálják ki, kik a doppingeset személyi felelősei.

N;
hirdetés