Olimpia 2004

Mohamed Aida elődöntős női tőrben

2004. 08. 18., 12:22 | Frissítve: 2004. augusztus 18., szerda 17:04

Az athéni olimpia ötödik napjának délelőttjén az uszodában az esélyesek (Kovács, Cseh, Kerékjártó) könnyedén jutottak a középdöntőbe. A női tőrözők közül Mohamed Aida az elődöntőbe verekedte magát, míg Varga Gabriella a legjobb nyolc között búcsúzott. Az Olümpiában rendezett viadalon egyik súlylökőnk sem jutott a tizenkettes döntőbe. Ugyancsak magyar egység nélkül rendezik az evezés döntőjét, hiszen a Bencsik, Haller páros nem jutott be.

A 200 méteres mellúszás előfutamai során a szám címvédője Risztov Éva magabiztosan jutott tovább, 2:26.93-as eredménye eredmény összetettben a negyedik időt jelentette. Ennél is jobbat úszott a 200 vegyes előfutamában Cseh László.

Cseh és Risztov ismét jó formában

A 400 vegyesen bronzérmes Cseh nem csak futamában bizonyult a legjobbnak, de 1:59.50-es ideje az egész mezőnyben a legjobbnak bizonyult. A 14. helyen továbbjutott Kerékjártó Tamás is, így ő is érdekelt lesz délután. Ugyanakkor nem sikerült továbblépnie a női 100 méteres gyorsúszás előfutamából Mutina Ágnesnek és a 200 méteres férfi hátúszás előfutamából Bodrogi Viktornak , így ők elbúcsúztak.

Kudarc Olümpiában

Képek Olümpiából
Klikk a képre!
A súlylökők selejtezőivel az atléták is elkezdték küzdelmeiket. Kürti Éva összesítésben a 37. helyen végzett a nők selejtezőjében. A magyar sportolónak mindössze az első kísérlete volt érvényes. Ez 14,60 méter volt, ezzel a teljesítményével mindössze egy versenyzőt tudott megelőzni.

A férfiaknál Bíber Zsoltnak sem sikerült bejutnia a tizenkettes döntőbe. A másik magyar versenyzőnek is mindössze egy érvényes kísérlete volt (neki is az első), azon pedig nem tudta megdobni a 20,40 méteres szintet, mely a döntőbe jutáshoz kellett volna. Eredménye 19.31 méter volt.

Hallerék a B-döntőben

Evezésben a Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpárevezősnek nem sikerült a döntőbe verekednie magát. A magyar kettős az előfutamban az ötödik helyen végzett, így csak a 7-12. helyért folyó B-döntőbe jutott be.

Mohamed imponálóan vívott

Az olimpián érdekelt két női tőrözőnk közül Varga Gabriella lépett először pástra, és az elején ugyan hátrányba került, végül könnyed vívással különösebb megerőltetés nélkül verte kínai ellenfelét 15-3 arányban, így bejutott a legjobb 16 közé. Ott a világbajnok német Bojko várt rá, akit remek teljesítménnyel 15-9-re győzött le. A legjobb négy közé jutás azonban nem sikerült, mert az olasz Trillini 15-11-re jobbnak bizonyult Vargánál.

Ott lesz viszont a legjobb négy között Mohamed Aida , akire az elődöntőben éppen Varga legyőzője vár. Mohamed csak a legjobb 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, ott a két évvel ezelőtti vb ezüstérmesénél, az orosz Jekatyerina Jucsevánál bizonyult jobbnak 14-9-re. A negyeddöntőben a dél-koreai Namot verte magabiztos vívással 15-5-re.

N;
hirdetés