Olimpia 2004

Nemcsik legyőzte Ferjancsikot

2004. 08. 14., 11:17 | Frissítve: 2004. augusztus 14., szombat 11:34

A kardozók egyéni küzdelémeiben a legjobb nyolc közé a három magyar indulóból már csak egy, Nemcsik Zsolt került, aki a legjobb tizenhat között éppen honfitársát Ferjancsik Domonkost búcsúztatta.

Az olimpiák történetében abszolút magyar számnak számító kardvívásban a sorsolásnak köszönhetően már a legjobb 16 között találkozott a végső győzelemre is esélyes Ferjancsik Domonkos és Nemcsik Zsolt, akik mindketten tagjai voltak a világbajnoki címet szerzett csapatnak.

A két magyar vívó számtalanszor vívott egymás ellen, jól ismerik egymást. Ez látszott is a találkozó elején, amikor egyikük sem tudott ellépni a másiktól. Így nem volt meglepő, hogy a sydney-i olimpián a csapatversenyben remeklő Nemcsik 5-4-es vezetése után szinte pillanatok alatt fordított Ferjancsik 7-5-re.

A második játékrész kezdetén aztán Nemcsik két, majd három ponttal is elment, de a négy évvel ezelőtti játékokon az egyéniben a negyedik helyig jutó Ferjancsik nem adta fel, feljött 14-12-re. Nemcsik azonban nem hibázott, bevitte a döntő tust is, így ő jutott a legjobb nyolc közé.

N;
hirdetés