Olimpia 2004

Meggyőző női kézi-siker Brazília ellen

2004. 08. 21., 22:27 | Frissítve: 2004. augusztus 22., vasárnap 10:23

Szép játékkal nyerte meg harmadik meccsét is az athéni olimpián a magyar női kézilabda válogatott. A brazilok ellen Radulovics és Kirsner szereplet kiemelkedően, de a kapus Pálinger is remekül védett. A biztos győzelem után a csapat továbbra is százszázalékos, és vezeti az A-csoportot.

Harmadik meccsét is megnyerte az athéni olimpián a magyar női kézilabda válogatott, miután könnyedén nyert, 35-26-ra Brazília válogatottja ellen.

Pálingerre mindig lehetett számítani

Klikk a képre!
Nagyon jól kezdték a meccset Radulovicsék, 4-1 és 5-2 is volt az állás, de az ellenfelek néhány hiba miatt feljöhettek 7-7-re. A vezetést viszont nem tudták átvenni, mert mindig sikerült épp a legfontosabb pillanatban javítani, köszönhetően leginkább a kapus Pálingernek.

A magyar hálóőr végig remekül védett, míg a mezőnyjátékosok közül Radulovics és Kirsner játszottkiemelkedően, így a szünetben már öt góllal, 19-14-re vezethettünk.

Mocsai: Csak a meccs közepén játszottunk jól
"Négy napja nem volt mérkőzésünk, és nehezen zökkentünk vissza a megszokott kerékvágásba. A védekezésben sok volt a hiba, ezekből tanulni kell. A találkozó középső szakaszában játszottunk úgy, ahogy az elvárható. Az ukránok elleni hétfői csata vízválasztó lesz, hiszen a csoportelsőség a tét"- nyilatkozta a lefújás után Mocsai Lajos szövetségi kapitány.
A második félidőben pörgött igazán a csapat

A szünet után még jobban kezdett játszani Mocsai Lajos gárdája, Farkas, Lovász és Kulcsár is sokat tett a vezetés növeléséért, amely a hajrára egészen nyolc gólig lőtt, majd Ferling utolsó másodpercekben szerzett góljával kilencnél állt meg.

A magyar csapat megérdemelten nyerte a meccset, amelyen az ötödik és a tizedik perc közötti megingást leszámítva remekül játszott, néhány nagyon formást támadást vezetve. Brazíliának esélye sem volt.

Farkas: Magyar figurákkal játszottak a brazilok
"Meglepően képzettek a brazilok, s olykor magyar elemeket is fel lehet fedezni játékukban. Gyorsak és többek közülük kimondottan ügyesek. Remélem, ez a csata ismét felráz bennünket, és legyőzzük az ukránokat is. A szövetségben pedig elszámolták a válogatottságomat, többször voltam csapattag, de ez legyen a legkisebb baj" - mondta Farkas Ágnes, aki a szövetség szerint kétszázadszor volt válogatott.

Ukrajna ellen a csoportelsőségért

Az újabb sikert követően Görbiczék továbbra is százszázalékos teljesítménnyel állnak, és jobb gólkülünbségük miatt vezetik az A-csoportot Ukrajna előtt. A két hibátlan gárda az utolsó fordulóban egymás ellen dönti el, ki jut első, illetve második helyen tovább.

Magyarország-Brazília 35-26 (19-14)

A magyar gólszerzők: Radulovics (10), Kirsner (7), Farkas (4), Kulcsár (3), Lovász (2), Mehlmann (2), Ferling (2), Pigniczki, Siti, Pálffy, Görbicz

A csoport másik mérkőzésén: Ukrajna-Görögország 29-20 (15-10)

Az állás:
1. Magyarország 6 pont/3 mérkőzés (96-70)
2. Ukrajna 6/3 (76-60)
3. Kína 2/3 (78-67)
4. Brazília 2/3 (74-77)
5. Görögország 0/4

N;
hirdetés