Olimpia 2004

Íjász áldott állapotban

A német Pfohl élvezi, hogy mindenki segít neki

2004. 08. 21., 11:38 | Frissítve: 2004. augusztus 21., szombat 12:45

Cornelia Pfohl, harminchárom éves német íjásznő héthónapos terhesen indult a 2004-es athéni játékokon. A berlini fizikoterapeuta az első sportoló, aki ennyire előrehaladott állapotban fejezett be egy olimpiát.

Nem először versenyzett olimpián áldott állapotban Cornelia Pfohl. A harminchárom éves német íjásznő jelenleg héthónapos terhes, és Mara nevű lányával nyolcadik hete volt állapotos, amikor Sydneyben csapatban bronzérmes lett - írja a Sports Illustrated. Pfohlnak az athéni a harmadik olimpiája, 1996-ban ezüstöt nyert a német csapat tagjaként.

A berlini fizikoterapeuta az első sportoló, aki ennyire előrehaladott állapotban, a harmadik trimeszterben járva fejezett be egy olimpiát. Pfohl nem hozott magával külön orvost, és nem kellett megváltoztatnia lövőtechnikáját sem.

#alt#
Cornelia Pfohl (Németország)
Fotó: EPA

Pfohl saját csapattársait is meglepte amikor elmondta nekik, hogy gyereket vár és úgy áll rajthoz a görög fővárosban. "Nincs rossz dolgom, mindenki velem törődik, és vinni akarja a felszerelésemet" - kommentálja az őt körülvevő figyelmet a kismama.

Az íjásznő az egyéniben egy kört tudott menni, majd a harminckettő között, minimális különbséggel, de kiesett. Ezt követő nyilatkozatában arról beszélt, hogy az orvosok is nagyon figyelnek rá. "Amikor a lőállásban vagyok, nem érzek különbséget aközött, ha terhesen, vagy máskor teszem ezt", tette hozzá.

A folytatásban, a csapatversenyben eddigi eredményeitől jócskán elmaradt a német egység, miután a pénteki negyeddöntőben kikapott a tajvaniaktól. Pfohl ekkor azt mondta, elképzelhető, hogy visszavonul a sportolástól. Aztán tréfálkozva hozzátette, "de ha ilyen támogatást kapok, lehet, hogy ismét megpróbálom".

N;
hirdetés