Olimpia 2004

Veretlenül az elődöntőben

Magyarország-Oroszország 7-6

2004. 08. 23., 18:20 | Frissítve: 2004. augusztus 23., hétfő 19:02

A magyar vízilabda-válogatott 7-6-ra verte Oroszországot, ezzel csoportelsőként az elődöntőbe jutott. Kemény Dénes játékosai már 6-3-ra is vezettek, de az utolsó negyedben csak egy gólt tudtak lőni az akkor ellenállhatatlanul játszó oroszok ellen.

A magyar válogatott a 2000-es sydneyi olimpia döntőjében 13-6-ra kiütötte az oroszokat. Az athéni olimpia csoportmérkőzéseinek utolsó körében egy döntetlen is elég volt ahhoz, hogy Kemény Dénes veretlen csapata az elődöntőbe jusson.

Jerisov, Jerisov

Az első negyedben Jerisov szerzett vezetést az oroszoknak, de egy perc múlva Kásás ejtésből egyenlített. Alekszander Kabanov csapatának támadásaiban nem volt átütőerő, az emberelőnyös helyzeteiket sem tudták kihasználni az orosz játékosok. Biros Péter már a harmadik percben megszerezte a vezetést, és az eredmény az első negyedben már nem is változott.

A második hét percben sem mentek be a magyar és az orosz emberelőnyök. A tizedik percben Molnár Benedek passzát lőtte az orosz kapuba, 3-1. Több kihagyott magyar helyzet után Jerisov góljával egy gólra megközelítette az orosz válogatott a magyart.

Majdnem egyenlítettek

A harmadik negyedben a magyar válogatott elhúzott. Benedek negyedik góljára Gorskov, az egykori Vasas játékos még válaszolt. Kiss Gergely duplájával 6-3-as magyar vezetéssel fordultak az utolsó negyedre a csapatok.

Az utolsó negyedben az oroszok magabiztosan használták ki emberelőnyös helyzeteiket, a magyar válogatott csak szenvedett. 7-6-os magyar vezetésnél fél perc volt hátra, amikor Csomakidze víz alá vitte a labdát, és a játékvezetők elvették azt. A magyar válogatott ezzel veretlenül nyerte csoportját és az elődöntőbe jutott.

Vári Attila a Magyar Rádió riporterének mérkőzés után elmondta: "Komoly tétje volt a mérkőzésnek. Megérdemelten nyertünk, mert okosan és összeszedetten védekeztünk. A csoportelsőség idegileg és fizikailag sokat kivett belőlünk, ezért jól jön a négy nap pihenő." "Az, hogy mind az öt eddigi itteni meccsünket megnyertük, jó dolog, de igazából nem sokat számít, hiszen az elődöntőt nulla-nulláról kezdjük" - summázott Kemény Dénes szövetségi kapitány az MTI-nek.

"Ha az elején belőjük a helyzeteinket, mert a 4 méteres mellett még vagy öt lehetőségünket elpuskáztuk, gond nélkül nyerünk. Így is sikerült, de a végét saját magunknak rendesen megnehezítettük. Az elődöntőben? Mindegy ki az ellenfél, bárki ellen nagyon nehéz lesz, de meg kell oldanunk majd azt a feladatot is" - nyilatkozta a távirati irodának a csapat legeredményesebb játékosa Kásás Tamás.

Magyarország-Oroszország 7-6 (2-1, 1-1, 3-1, 1-3)
Góldobók: Kiss G. 2, Kásás, Biros, Molnár, Benedek, Fodor 1-1, illetve Jerisov, Garbuzov 2-2, Sztratan, Csomakidze 1-1.
N;
hirdetés