Olimpia 2004

Risztov éremesélyesként jutott a 400 m vegyesúszás döntőjébe

2004. augusztus 14., szombat 11:38

Akárcsak Cseh László, Risztov Éva is 400 m vegyesen mutatkozott be az athéni olimpián, és futamgyőzelmet érő produkcióval az összesítésben a harmadik legjobb idővel biztosította helyét az esti döntőben. Jakabos Zsuzsanna a teljes rangsorban a 15. időeredményt vallhatta a magáénak, ez kevés volt a továbbjutáshoz.

Risztov Éva 4:41.20 perccel, a harmadik legjobb idővel bejutott a 400 m vegyesúszás délutáni döntőjébe az athéni olimpián. Jakabos Zsuzsanna 4:47.21-gyel, a 15. eredménnyel búcsúzott.

Akárcsak Cseh László, Risztov Éva is 400 m vegyesen mutatkozott be az athéni olimpián, és hasonlóképp le is tette névjegyét, hiszen 4:41.20 perces, futamgyőzelmet érő produkcióval az összesítésben a harmadik legjobb idővel biztosította helyét az esti döntőben. Ugyanide - 4:47.21 perc alatt letudva a nyolc hosszt - nem sikerült beverekednie magát a szám másik magyar indulójának, a 15 éves, idei Eb-n 4. helyezett Jakabos Zsuzsannának, aki a teljes rangsorban a 15. időeredményt vallhatta a magáénak, ez pedig kevés volt a továbbjutáshoz.

A szám világ- és Európa-bajnoki ezüstérmese, Risztov a tőle megszokott nagy lendülettel kezdte előfutamát, és különösen pillangón és háton szelte látványosan szaporán a vizet. A könnyed hajrá végén azt állapíthatta meg, hogy nagy fölénnyel ért elsőként a célba, és nála sebesebben ezután már csak ketten úsztak: valamivel jobban az amerikai Kaitlin Sandino és jóval jobban - 4:38.36 perc alatt teljesítve úszóadagját - az olimpiai és világbajnok, a jelek szerint továbbra is abszolút esélyes ukrán Jana Klocskova. A látottak alapján az arany aligha, az olimpiai ezüst viszont még meglehet az esti fináléban a Bp. Spartacus sportolójának.

N;
hirdetés