Olimpia 2004

Férfi párbajtőrözőink betliztek - kedd délelőtti összefoglaló

Búcsú pingpongban, úszóink remekeltek

2004. 08. 17., 14:20 | Frissítve: 2004. augusztus 17., kedd 15:53

Az athéni olimpia negyedik napjának délelőttjén a magyar érdekeltségű események az uszodában, illetve a vívóteremben játszódtak. Az úszók közül Risztov és Gyurta remek teljesítménnyel jutott az esti középdöntőba, utóbbi az első idővel lépett tovább a férfi 200 méter mellen. A négy érdekelt vívónk közül egyedül Kovács Iván élte túl az első fordulót és búcsúzott asz utolsó asztaliteniszezőnk Tóth Kriszta is.

Az olimpiai úszóversenyek legnépesebb száma a férfi 100 méteres gyorsúszás: az athéni játékokon nyolcvanan indultak itt. A hatodik előfutamban rajthoz álló Zubor Attila 50,26 másodperces idővel - mely több mint egy másodperccel gyengébb egyéni legjobbjánál - csak hetedik lett, így nem jutott tovább. Teljesítménye összesítésben a 27. helyre volt elég.

Risztov meggyőző volt

A magyar versenyzők közül a folytatásban a női 200 méteres pillangóúszás előfutamában Risztov Éva és Boulsevicz Beatrix szállt medencébe. Risztov sokáig az utolsó ötven méteren mindenkit otthagyott és 2:10,49-es idővel nyerte futamát. Ez az összesítésben a harmadik legjobb idő lett. Boulsevicz Beatrix az ötödik lett, ami az összesítésben csak a 17. helyre volt elég, így éppen nem jutott be az elődöntőbe tizenhatos mezőnyébe.

Gyurta, a kellemes meglepetés

Tekintse meg a képeket!
A 200 méteres férfi mellúszás hatodik előfutamában két magyar, Gyurta Dániel és Bodor Richárd volt érdekelt. A tizenöt esztendős Gyurta parádés második százat úszott és fantasztikus 2:11,29-es idővel, az előfutamok legjobb idejével jutott a középdöntőbe. Bodor futamában az ötödik lett, 2:13.12-es időeredménnyel. Ez az összesítésben a 14. helyre volt elég, így ő is érdekelt lesz a délutáni középfutamon.

A 4x200-as gyorsváltónk szabadkártyával indulhatott és Kiss László szövetségi kapitány a Kerékjártó Tamás, Gercsák Balázs, Makány Balázs, Szűcs Tamás összetételű négyesnek szavazott bizalmat. A roppant fiatal átlagéletkorú csapat futamában 7:31.78-as idővel az utolsó lett, így nem jutott tovább. A futamot az ausztrálok nyerték 7:14,85-ös idővel.

Gyengélkedő vívók

A vívóknál két számban is rendeztek versenyeket. Az olimpián most bemutatkozó női kard küzdelmeiben Nagy Orsolya már az első fordulóban búcsúzott. Az UTE vívóját a japán Hiszagae Madoka győzte le, a lehető legkisebb különbséggel, 15-14 arányban.

A férfi párbajtőrözőknél sem indult túl jól a verseny, hiszen atlantai bronzérmesünk Imre Géza már az első fordulóban búcsúzni kényszerült. A majdnem két méter magas - aki idén három Világkupa-versenyt nyert meg - német Strigel 15-13 arányban bizonyult jobbnak a magyar vívónál.

A folytatásban Kovács Iván a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott az amerikai Mattern ellen. A magyar vívó 15-6 arányban bizonyult jobbnak. A harmadikként pástra lépő vívónk Boczkó Gábor a kínai Wang Lei ellen indiszponáltan vívott, így nem is volt meglepő, hogy 15-10 arányban alulmaradt és kiesett.

A folytatás már Kovácsnak sem sikerült és a 32 között számára is véget értek a férfi párbajtőrözők egyéni küzdelmei, miután a svájci Marcel Fischer verte 15-7 arányban. A helvét szinte végig irányította a találkozót és magabiztosan jutott tovább.

Az utolsó asztaliteniszezőnk is búcsúzott

Az asztaliteniszezők közül már csak Tóth Krisztina volt versenyben, aki a hongkongi Tie Ja-na ellen lépett asztalhoz. Az első játszmát az ázsiai nyerte, majd a másodikban Tóth bizonyult jobbnak. A folytatásban hiába volt a magyar játékos végig partiban ellenfele végül 4-1 arányban nyert és továbbjutott. Ezzel pingpongosaink számára véget értek az athéni játékok.

N;
hirdetés