Olimpia 2004

Schmitt elégedett az eddigi teljesítménnyel

2004. augusztus 21., szombat 15:24

Schmitt Pál félidei értékelést adott a magyar olimpikonok eddigi teljesítményéről a magyar csapat egyik főtámogatója által rendezett fogadáson. A magyar csapat utolsó nagyobb csoportja - kajakosok, kenusok, öttusázók és atléták - szombat délben elindult Athénba.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elégedett a küldöttség "félidei" teljesítményével a nyári ötkarikás játékokon, Athénban. "Az első hét után elégedettek lehetünk, akadtak váratlan, kellemes meglepetések, és voltak, akiknek nem váltak valóra az álmai, de az olimpián nem minden kívánság teljesül" - mondta Schmitt Pál azon a fogadáson, amelyet a magyar csapat egyik főtámogatója, az Adidas rendezett.

Öröm és büszkeség

"Rendkívül örülök, hogy Nagy Tímea és Igaly Diána, két nagyszerű asszony, két édesanya nyerte az első két bajnoki címünket. Büszkék vagyunk arra, hogy az uszodában jelentkező tizenöt éves Gyurta Dánielre felfigyelt a világ. Biztosan menetelnek, sok örömet, boldogságot szereznek a lelátókat megtöltő, hallatlanul lelkes magyar szurkolótábornak is köszönhetően a vízilabdázók és a kézilabdázók. A rajongók diadalittas, lelkes hangulata óriási támogatást nyújt együtteseinknek. Köszönet érte!"

A MOB elnöke befejezésül a súlyemelő Kecskés Zoltán kizárásáról mondott véleményt: "Egyetértek azzal, hogy a súlyemelő szövetség védelmébe vette versenyzőnket, támogatásáról biztosította az igazság kiderítésében. A Magyar Olimpiai Bizottság ezzel egyetért és támogatja a sportoló panaszának kivizsgálását, az igazság kiderítését." Kecskés nem léphetett dobogóra a 69 kg-osok küzdelmében, mert fennakadt egy, a játékok előtt elvégzett doppingvizsgálaton.

Elindult a magyarok utolsó nagyobb csoportja

Szombaton délben indult el Budapestről a magyar olimpiai csapat utolsó nagyobb csoportja, összesen negyvenhatan szálltak fel az Athénba tartó, menetrend szerinti Malév-gépre, a kajakosok és kenusok mellett az öttusázók és további atléták keltek útra. A kajak-kenu versenyzők fogadására a csapatiroda nagy gonddal készült, és mindent igyekeztek gondosan előkészíteni. A versenyzők számára külön autóbuszt béreltek, amely az olimpiai falubeli akkreditációs központba szállítja Janics Natasáékat, majd onnan indulnak tovább Szkiníaszba, a versenyek színhelyének közvetlen közelében lévő szállodába.

"A hotelben minden rendben, a szobabeosztást már elkészítettük, és természetesen várjuk a csapatot" - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. Jenei György, a csapat technikai segítőjének akkreditálási kártyája körül adminisztrációs problémák merültek fel, a szervezők ígérete szerint azonban vasárnap délután ő is megkapja engedélyét.

N;
hirdetés