Olimpia 2004

Schmitt mellényúlt eddig

2004. 08. 23., 14:50 | Frissítve: 2004. augusztus 23., hétfő 15:05

A MOB elnökének nem sikerült eddig magyarnak olimpiai aranyat átadnia Athénban.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság(NOB) tagja, Schmitt Pál eddig nem járt szerencsével Athénban az érmek átadásánál. Olimpiai bajnokként értelemszerűen a vívás eseményeit részesítette előnyben, de mind a kardozó Nemcsik, mind pedig a párbajtőrcsapat második lett. Így Schmitt kénytelen volt az olasz Montanónak és a franciáknak átadni a legfényesebb medált.

Schmitt négy éve többek között Nagy Tímea nyakába akaszthatta az érmet, de a huszonnégy éve ismét aranyat szerző vízilabda csapat is tőle kapta jutalmát Sydneyben, nyolc éve pedig Kiss Balázsnak adományozta az aranyat Atlantában.

A MOB főtitkára és a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke, dr. Aján Tamás sem járt jobban, mert ő a 75 kilós nők küzdelemei után vállalkozott arra, hogy átadja a legjobbaknak járó érmeket. Természetesen Likerecz Gyöngyire volt elsősorban tekintettel a választásánál, az oroszlányi versenyző azonban elmaradt legjobbjától, és a negyedik helyet csípte el. Aján így a thaiföldi győztes Thongsuknak, valamint két orosz versenyzőnek gratulálhatott.

A NOB-tagok általában három vagy négy alkalommal adják át az érmeket, így még van lehetőségük a javításra. A kajak-kenu pályán nyilván kevésbé kockázatos a választás.

N;
hirdetés