Olimpia 2004

Festékszóróval szurkolt, őrizetbe vették

2004. augusztus 15., vasárnap 15:46

Az athéni rendőrség őrizetbe vett egy velszi férfit, aki lányát biztatni érkezett a kerékpáros versenyre. A Nicole Cooke, korábbi világbajnok büszke apja lelkesedésében gyermeke nevét felfestette az aszfaltra, és ezt rossz szemmel nézték a biztonsági emberek.

Egy velszi férfit előállított szombaton az athéni rendőrség, mivel az országúti kerékpározás korábbi világbajnoknőjének nevét felfestette az aszfaltra a vasárnapi verseny útvonalán. Anthony Cooke, aki a Reuters értesülései szerint Nicole Cooke apja, egy társával így kívánt lányáért szurkolni, de graffitizés közben átlépték a biztonsági kordont, és az éber rendőrök azonnal fülön csípték őket.

A rendőrségi szóvivő szerint a fehér festékes incidens Athén központjában, az elegáns Kolonaki negyed szomszédságában történt, ahol a közeli nagykövetségek miatt amúgy is nagyobb erőkkel vannak jelen a biztonsági erők. A két férfit végül egy gyors személyazonosság-ellenőrzés után elengedték.

A nagyobb kerékpáros versenyeken egyébként bevett szokás, hogy a szurkolók kedvenceik nevét, buzdító jelszavaikat az útra pingálják. Nicole Cooke, aki 2003-ban a kanadai világbajnokságon bronzérmes lett, a brit olimpiai csapat egyik éremesélyese.

N;
hirdetés