Olimpia 2004

Világcsúcsra készül a súlyemelő Krutzler Eszter

2004. 08. 08., 15:00 | Frissítve: 2004. augusztus 09., hétfő 16:43

Legjobban jegyzett súlyemelőnk, a 69 kilós Krutzler Eszter verhetetlennek tartott kínai ellenfelét is képes legyőzni Athénban. Az esélyesség terhét egyre lazábban kezeli, kedvenc szzappanoperáját pedig a felkészülés alatt sem hagyná ki.

Krutzler Eszter a legutóbbi világbajnokságon második helyezésével a legeredményesebb magyar súlyemelő lett. Az olimpián ebből adódóan tőle várják a legjobb a szereplést a szakemberek. Sokáig arról is szó volt, hogy a 69 kilónál egy súlycsoporttal feljebb veszi fel a versenyt riválisaival, mert abban a kategóriában sem lett volna esélytelen aranyérmet nyerni.

Meglepetésre készülve

Krutzler ennél jóval visszafogottabban értékeli az esélyeit. "Az aranygépre nem készülök, meglepetésre viszont annál inkább" - mondta sejtelmesen. Krutzler azt is elárulta, ugyanúgy készül, mintha világbajnokságról lenne szó.

Névjegy:
Szül: 1981.03.04, Szombathely
Magasság/súly: 160/69
Végzettség: élelmiszer és vegyi áru kereskedő
Klub: BKV Előre SC
Edző: Baczakó Péter
Nevelőedző: Antalovits Ferenc
Vb-helyezés: 2. 2003, 3. 2001
Eb-helyezés: 4. 2001
Krutzlert négy éve egy - aligha megalapozott - elnökségi határozat megfosztotta attól, hogy olimpiai részvevő legyen, akkor elgondolkodott, van-e értelme a folytatásnak, de végül dacot szült benne az akkori döntés, és egyre jobb eredményeket produkált.

Edzője nem tarthat vele

Klubot váltott, a Haladást elhagyta és a BKV Előrében folytatta. Edzője pedig Moszkva bajnoka, Baczakó Péter lett, aki szívműtétje miatt várhatóan nem tudja elkísérni őt a görög fővárosba.

"Képes vagyok kimagasló eredményre, és képes vagyok hat jó fogásra. Az a cél, hogy szakításban a kínai előtt legyek, hogy neki kelljen kockáztatnia. A kezdőfogásom várhatóan 117 és fél kiló lesz, a következő pedig százhúsz. Ez már több, mint a világcsúcs. Lökésben 145-tel kezdenék, és ott viszont amennyit kell, annyit fogok felemelni. Összetettben, az edzéseken emeltem már 275 kilót is, az az eredmény pedig alighanem elég lenne az első helyhez" - magyarázta.

A szappanoperák vezetik le a feszültségét

A Gatorade csapathoz tartozó - ez a sportital pótolja legjobban a fogyasztás során a szervezetből eltávozó ásványi anyagokat - Krutzler a felkészülés elején görcsösnek érezte magát, azóta viszont ezzel már nem foglalkozik, csak a saját állapotával. "Kezdetben úrrá lett rajtam a stressz, most viszont egyre lazábban kezelem a terheket. Nincs is bennem félsz" - jelentette ki.

A versenyeken egyébként általában feldobja, ha sokan vannak, nemcsak családi körben szólítják a pódiumra. Igyekszik feltöltődni mindig, és amíg itthon lesz, egyszer sem hagyja ki kedvenc szappanoperáit. Felkészülésében egyébként igen sokat segít neki barátja, ifjabb Likerecz János, aki az egy kategóriával feljebb induló világ- és Európa-bajnok Gyöngyi testvére.

N;
hirdetés