Olimpia 2004

Szerdán Majoros aranyért birkózik

Egy nyugodt nap magyar szempontból

2004. 08. 24., 22:16 | Frissítve: 2004. augusztus 25., szerda 00:15

A hétvégi nagy döntődömping előtti utolsó "kevésbé eseménydús" nap következik. A kajak-kenusok középfutamai mellett a triatlonos Molnár Erika és két újabb birkózó is bemutatkozik, míg az 55 kilós Majoros már éremért lép szőnyegre az elődöntőben.

Ahogy ezen a héten már megszokhattuk, szerdán is a kajak-kenusok kezdenek legkorábban. A mieink közül Kökény Roland a kajak egyes ezerméteres középfutamában fél nyolckor áll rajthoz, míg a kenu egyesek ugyanezen távján Vajda Atilla húsz perccel később harcol a döntőbe jutásért. A holnapi 1000 méteres középdöntőkben még a Beé, Benkő kenu kettes érdekelt egy órával Kökény után, miután a két négyes és a Kozmann, Kolonics kenu kettes már az előfutamok után kvalifikálta magát a döntőre.

Reggel kilenckor egy új sportágban is elkezdődnek a küzdelmek és a triatlonosok között Molnár Erikának szoríthatunk.

Egy éremesélyes birkózó

A keddi három birkózó közül csak az 55 kg-os Majoros István nyújtott olyan teljesítményt, hogy szerdán, a legjobb négy között is folytathassa a küzdelmeket. Majoros a döntőbe kerülésért az ukrán Olekszij Vakulenkóval ellen lép szőnyegre.

Mellette a 74 kilósok között érdekelt Berzicza Tamás és a 96 kilós Virág Lajos mutatkozik be. Berzicza négyes csoportba került, üzbég, görög és azeri birkózó lesz az ellenfele. Helyzete nehéz, de nem reménytelen. Virág súlycsoportjában a sydneyi bronzérmes amerikai Lowney-val, majd a kubai Pemnával találkozik.

Atlétika: selejtezők magyarokkal

Este hattól rendezik az atlétikában a női gerelyhajítás selejtezőit Szabó Nikolettel , majd fél kilenctől Vaszi Tünde és Ajkler Zita részvételével a női távolugrás selejtezőjét.

Szerdán mérkőznek a férfi vízilabda negyeddöntőkben, melyben ugyan nem érdekelt a csoportját veretlenül megnyerő magyar válogatott, de itt dől el, hogy a németekkel vagy az oroszokkal találkoznak Kásásék az elődöntőben.

N;
hirdetés