Olimpia 2004

Sokk és tragédia Szerbiában

2004. 08. 30., 15:36 | Frissítve: 2004. augusztus 30., hétfő 16:16

A "sokk" és a "tragédia" a leggyakrabban emlegetett szavak a vasárnapi olimpiai vízilabda-döntőnek szentelt belgrádi lapkommentárokban, amelyek nagy, terjedelemben számolnak be a szerbia-montenegrói és a magyar válogatott drámai küzdelméről.

"Sokkban vagyok. Hihetetlen számomra, ahogyan pólósaink elveszítették az aranyat" - írja a Vecernje Novosti szakkommentátora, aki szerint a döntő pillanatokban a szerbek "türelem és jó idegzet" híján nem tudták sikerre vinni a magyarok elleni olimpiai vízilabda döntőt. A lap szerint a szerbia-montenegrói csapat megérdemelte volna az aranyat, de az is biztos, hogy a magyaroktól sem lehet elvitatni az olimpiai bajnoki címet.

A Politika szerint a magyar csapat "kétszer is padlón volt", de az ellenfél egyszerűen megijedt a győzelemtől. A Glas Javnosti szerint "bárhogyan is történt, a vízilabda két óriásának párbaját az nyerte, aki kevesebbet hibázott, kiváltképpen a védekezésben".

Kásás és Kiss volt a különbség

A Danas horrorfilmeket megszégyenítő drámai és izgalmakban gazdag "állóháborúhoz" hasonlította a vasárnapi döntő egyes mozzanatait. Az utolsó negyedben jött a krach, az összpontosítás érthetetlen lankadása, a bátorság hiánya a támadások befejezésénél, Szécsi és csapattársai fanatikus védelme. "Kásás és Kiss megtette azt, amire a mieink nem voltak képesek: minden emberelőnyt kihasználtak, és a végén megérdemelten bontották fel a győzelmi pezsgőt" - írja a Danas.

Tragédiáról ír a Blic, amely más lapokhoz hasonlóan felemlegeti, hogy nyolc másodperccel a vége előtt a nézőtéren megszólalt egy sípszó, amely megzavarta Aleksandar Sapicot. A csapat legjobb góllövője egy pillanatra megállt, hátrafordult, azt gondolván, hogy a magyar tréner időt kért. A mérkőzésvezető részéről az lett volna a helyes, ha megállítja a meccset, és időt ad a támadóknak.

Szapics: Mi vagyunk a hibásak

Szapics azonban mást nem hibáztat a vereségért. "Mi vagyunk a hibások, már a kezünkben volt az arany, de veszítettünk. Az utolsó negyedben, emberelőnyben nem használtunk ki néhány nagy helyzetet, ami kulcsfontosságú lett volna" - mondja Sapic. Nem kertel Danilo Ikodinovic sem, aki szerint "bárki-bármit mondhat, de a magyar válogatott a világ legjobbja", a szerbia-montenegróiak pedig nyilvánvalóan nem eléggé felkészültek arra, hogy bajnokok legyenek.

N;
hirdetés