(c) 2004 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Mindenki, a szökőkútba!

A magyar szurkolótábor össznépi fürdőzéssel búcsúzott el az olimpiától. A két hét alatt nem mindig tudták hány aranynál is tartunk, de a férfi pólósok címvédése után a szökőkútban való tombolás kárpótolhatta őket.

()
2004. augusztus 29., vasárnap 23:51



A címvédő férfi vízilabda-válogatott döntőjére rekordlétszámú, körülbelül négyezer magyar szurkoló látogatott ki az uszodába. Volt közöttük olyan, aki az első naptól az utolsó végigkísérte az eseményeket, valamennyi sportágban érdekelt magyar versenyeire ellátogatott, de volt olyan is, aki csupán négy napot töltött el Athénban.

Több százan ünnepeltek

Klikk a képre!
Egyben azonban megegyeztek, lelkesedésük határtalan volt, még az sem érdekelte különösebben őket, hogy nem mindig tudták pontosan, hányadik magyar arany született is meg Fazekas és Annus kizárása után. (Ezekkel a szurkolókkal szemben volt igazán hálátlan az öt magyar doppingoló sportoló, hiszen a pénzüket költötték rájuk.)

Vasárnap aztán a rekedtes hangú drukkerek még egyszer diadalittasan kikiabálták magukat Kásásék meccsén, elénekelték a himnuszt, majd a siker után célba vették a stadionok között lévő szökőkutat.

Az egy bolond - a bolondot ezúttal kéretik nem szó szerint érteni - százat csinál elv alapján legalább háromszázan tomboltak a vízben, és legalább ennyien fotózták őket a partról.

Hellász és ria, ria

A közismert magyar rigmusok mellett most sem feledkeztek meg a görögökről, és háromszor is felhangzott a "Hellász!, Hellász!" buzdítás, amiért cserébe a jóval szerényebb létszámú görögök bekapcsolódtak a Ria, Ria, Hungária klasszikusba. Az össznépi fürdőzésben aztán elvegyültek a szerbek is, valamint az általuk hozott labda, amit a meccs végén a mieink hajítottak a nézők közé.

Törve nem

A szurkolókon nyoma sem volt az elmúlt napok veszteségeinek, csalódásainak, doppingbotrányainak, ehelyett önfeledten örültek - rasszista vagy revizonista szólamok egyszer sem voltak -, így zárták le magukban az athéni történteket. Vizesen, ázottan, mosolygósan. És többen már a pekingi utat szervezgetik. Vége

az oldal tetejére