Olimpia 2004

Szurkolni tilos!

2004. 08. 15., 23:50 | Frissítve: 2004. december 01., szerda 14:51

Miközben mindenki a félházak miatt panaszkodik, a rendezők mindent elkövetnek, hogy elrontsák a kevés lelkes szurkoló szórakozását.

Az olimpia negyedik napjára nyilvánvalóvá válik a rendezők rettegése a valódi szurkolóktól. "Leülni, leülni" - próbálnak koncerttermi hangulatot teremteni a magyar-horvát vízilabdameccsen is. Pedig a retteget szurkolók a végén még barátságosan kezet is ráznak az őket az egész meccsen egrecíroztató rendfenntartókkal.

Nézze meg a képeket!
A görög rendezők hevesen gesztikulálnak, mihelyt a szurkolók elemelkednek székeikről. Azt ugyan nem sikerült megakadályozniuk, hogy egy, a mellén egy online kaszinót reklámozó kanadai a műugródeszkáról vesse bele magát a medencébe hétfőn, a magyar szurkolóktól láthatóan koncerttermi fegyelmet várnának el. Ahogy a hétfői magyar-brazil kézilabdameccsen, úgy a horvát-magyar vizilabdameccsen is állandó rendőri felügyeletet kapott a magyar tábor.

Túllihegett biztonság

"Hihetetlenül túllihegik a biztonságot szeptember 11-e óta, pedig egy olimpiának nem erről kellene szólnia" - vélekedik Álló Bence, a magyar tábor leglelkesebbjei, a bőgatyások egyik hangadója. A fiúkat igen gyakran regulázzák meg a rendezők, dobjuk már-már legendássá vált. Valóban érthetetlen, hogy a rendezők miért hívogatnak tízpercenként rendőrt az amúgy békésen ugráló magyar táborra.

Az Index tudósítója hiába vár magyarázatot, a rendezők nevét elhallgató főnöke sem hajlandó választ adni kérdéseire. Pedig csak annyit szeretnénk megtudni, miért nem hagyják békében szurkolni a szurkolókat.

Széles mosoly és kézfogás

A főrendező hallgatását a híresen profi, de most fejét vesztő Barakonyi fotós töri meg. Előbb közli, hogy ő itt a rendőrség, majd egyre zavartabb magyarázkodásba kezd.

"Nem akarjuk, hogy bárkinek baja essen, hogy összeverekedjenek" - mondja a főrendező. Felvetésünkre, hogy ez egy olimpián kevéssé valószínű, érvet vált. "Nem akarjuk, hogy bárki is beugorjon a medencébe".

Ennyiben maradunk, Barakonyi fotós még azt is megbeszéli, hogy lehetőleg egy magyart se dobjanak ki a csarnokból. Ekkor hirtelen felbukkannak a retteget bőgatyások, és széles mosollyal az arcukon kezet ráznak az addigra már megkönnyebbült rendezővel.

N;
hirdetés