Olimpia 2004

Mandula és Czink is búcsúzott az első fordulóban

2004. 08. 15., 10:40 | Frissítve: 2004. augusztus 15., vasárnap 13:31

Mandula Petra és Czink Melinda sem tudott meglepetést okozni a női teniszezők első fordulójában és kiesett. Mandulát a svájci Schnyder, míg Czinket az amerikai Williams búcsúztatta.

Az olimpiai tenisztornán négy magyar nő szerepel. Mandula Petra, Kapros Anikó és Czink Melinda egyesben és párosban, míg Nagy Kyra csak párosban játszik. A teniszversenyek első napján először Mandula és Czink lépett egyesben pályára. Mindkét versenyzőnk erős ellenfelet kapott, ezért kiesésük nem meglepő.

Mandula Petra
Mandula Petra igen indiszponáltan kezdett és viszonylag hamar 4-1-es hátrányba került a svájci Patty Schnyder ellen. A nemrég még a legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnek főleg az adogatásai voltak pontatlanok, kapkodva, idegesen játszott.

4-1 után változott a játék képe, Mandula hozta a saját, majd nullára ellenfele adogatását is. Ekkor azonban feltámadt a szél, amely annyira megzavarta, hogy pillanatok alatt elvesztette adogatását, a svájci pedig hozta a sajátját, így 6-3-ra nyerte az első szettet.

A második játszmában mindenki hozta saját adogatását, míg Schnyder 4-3-as vezetésénél Mandulának esélye lett volna elvenni ellenfele adogatását, azonban rontott, míg ellenfele a folytatásban már nem hibázott és 58 perc játék után továbbjutott.

A center-pályán Czink Melinda a címvédő amerikai Venus Williamsel mérkőzött. A visszalépések miatt olimpiai szerepléshez jutó magyar hölgy megilletődötten kezdett, így az egykori világelső hamar jelentős előnyhöz jutott. A folytatásban Czink többször is hiába mozgatta jóval esélyesebb riválisát, mondhatni partiban volt vele, a döntő pillanatokban hibázott, így Williams 6-1-re hozta az első játszmát.

A folytatásban továbbra is remekül tartotta magát Czink, de ez csak a tisztes helytállásra volt elég. 5-1-es amerikai vezetésnél ugyan még hárította Williams meccslabdáját, a következő labdamenetben aztán már nem hibázott a címvédő, így szűk egy órányi játék után (57 perc) ő jutott tovább.

Eredmények:
Női tenisztorna, első forduló:
Patty Schnyder (svájci) - Mandula Petra 6-3, 6-4
Venus Williams (amerikai) - Czink Melinda 6-1, 6-2
N;
hirdetés