Olimpia 2004

Remeklő kalapácsvetők, betliző vívók

Vegyesváltónk Thorpe-ék előtt a szombati döntőben

2004. 08. 20., 12:37 | Frissítve: 2004. augusztus 20., péntek 14:17

Két kalapácsvetőnk is remek eredménnyel került be a szám vasárnapi döntőjébe, a férfi 4x100-as váltónk is bejutott a döntőbe, de ezek a sikerek sem tudják feledtetni azt a csalódást, amit a női párbajtőr-válogatott okozott a kanada elleni vereségével. Ennek köszönhetően a Mincza, Hormay, Nagy összetételű csapat még a legjobb négy közé sem jutott, ötödik lett.

Az athéni olimpia hatodik napján az uszodában a legnagyobb várakozás a férfi 4x100-as vegyesváltó szereplését előzte meg. A Cseh, Bodor, Gáspár, Zubor összetételű magyar csapat futamában az 5. helyen végzett. 3.37.27-es idejük öt századdal maradt el az országos csúcstól de így is bejutottak a döntőbe. A szám meglepetése, hogy az olimpiai ezüstérmes ausztrálok nem jutottak be a döntőbe, időeredményük alapján csak a kilencedikek lettek.

Ketten nem jutottak tovább

A délelőtt folyamán további két számban voltunk még érdekeltek, de Csobánki Zsuzsa 50 méteres gyorsúszásban 27.09 másodperccel futamában a hetedik, összesítésben pedig a 41. lett. Ugyancsak kiesett Kis Gergő, aki az 1500 métere gyorsúszásban 15:38.06 perces idővel hatodik lett futamában, ami az összesítésben a 23. helyhez volt elég.

Imponáló kalapácsvetők

Pars Krisztián
Pars Krisztián
Az atlétáknál már sokkal több örömre lehetett okunk, hiszen a kalapácsvetés selejtezőjében Annus Adrián és Pars Krisztián is magabiztosan jutott a vasárnapi fináléba. A korábbi junior világbajnok Pars a selejtező második legjobb eredményével, 80,50 méterrel , míg Annus harmadik legnagyobb dobással 79,59 méterrel jutott tovább. A selejtező legjobbját a fehérorosz Ivan Tyihon érte el 80,78 méterrel.

A hármasugró Tölgyesi Péter már nem járt ilyen sikerrel, nem, tudta teljesíteni a 17 méteres szintet, 16,36 méteres ugrással nem jutott döntőbe. A 20 kilométeres gyaloglásban olasz aranyérem született, a szám magyar indulója Dudás Gyula sydneyi eredményén hat helyet javítva a 31. lett.

Nagy Tímeának a csapatban nem ment

Mincza Ildikó
Mincza Ildikó
A nap legnagyobb negatív szenzációját a női párbajtőrcsapat szolgáltatta. Az előzetesen a végső győzelemre is jó eséllyel pályázó Mincza, Hormay, Nagy, Tóth összetételű hármas a negyeddöntőben maradt alul Kanadával szemben. A folytatásban ugyan előbb Koreát, majd Kínát - igaz csak döntő tussal - megverték, így végül az ötödik helyet szerezték meg. Így a szám harmadik olimpiai szereplésekor is érem nélkül maradt a mindannyiszor esélyesnek tartott magyar csapat.
Bővebben az elvesztett negyeddöntőről>>>

Lövészet-döntők magyarok nélkül

Joó Éva a 23., Krzyzewsky Beáta pedig a 31. helyen végzett a női kisöbű sportpuska selejtezőjében, így nem jutottak be a szám délutáni nyolcas döntőjébe. Mindkét lövőnk teljesítménye mind a három testhelyzetben (fekvő, álló, térdelő) elmaradt a várakozástól. Joó 570, míg Krzyzewsky 560 körrel zárt. A férfiak ugyanezen számában Sidi Péter sem járt nagyobb sikerrel, 591 körrel a 24. lett és nem jutott a döntőbe.

N;
hirdetés