Olimpia 2004

Ungvári nem jutott a legjobb nyolc közé

2004. 08. 15., 10:32 | Frissítve: 2004. augusztus 15., vasárnap 11:41

Ungvári Miklós az esélyesebbnek tartott azeri cselgáncsozó, Izmajlov ellen egy remek akció után vitte be a győzelmet jelentő kontrát, mely ippont ért. A folytatásban aztán hiába volt aktívabb portugál ellenfelénél, a szerencsésebb dzsúdós jutott a nyolc közé. Amennyiben bejut a négy közé, úgy Ungvári még a vigaszágban reménykedhet.

A magyar cselgáncsozók közül először Ungvári Miklós lépett tatamira. A balszerencsés sorsolásnak köszönhetően az első fordulóban az azeri Izmajlov várt az Európa-bajnok magyar cselgáncsozóra.

Ungvári nem volt megilletődött, sok mozgással próbálta fárasztani esélyesebb ellenfelét. Izmajlov az első perc végén kirúgta a roppant mozgékony magyar dzsúdós lábát, ezzel egy kokát szerzett. A folytatásban egy intés ide, egy oda, majd másfél perccel a vége előtt jött Ungvári.

Izmajlov indított támadást de a kecskeméti versenyző remekül védte az akciót és ebből úgy támadott vissza, hogy ellenfele háta érte a tatamit. A mérkőzés vezető jelezte az ippont, azonban pár másodpercnek el kellett telnie, mire azt is jelezte, hogy ezt Ungvári szerezte.

A következő körben a portugál Joao Pina várt a magyar cselgáncsozóra. A találkozó feléig egyik fél sem tudott értékelhető akciót bevinni, ekkor azonban Ungvárit megintették. Másfél perccel a meccs vége előtt egy gyors akció végén egy yukot szerzett a luzitán, aki aztán a folytatásban csak ezt az előnyét próbálta őrizni. Ungvári hiába támadott folyamatosan, a portugál minden fogásból kibújt és passzív viselkedése miatt a mérkőzésvezető sem intette meg, így győzött.

A magyar dzsúdós az utolsó pillanatokig harcolt, többek között karfeszítéssel próbálkozott, azonban pontot érő akciót, csak a meccs végét jelző dudaszó után tudta bevinni. Amennyiben a portugál következő meccsén megveri kubai riválisát és bejut a legjobb négy közé, úgy Ungvári még a vigaszágon próbálkozhat.

N;
hirdetés