Olimpia 2004

Gyermekei nevével a tőrén vívott Nagy Tímea

2004. 08. 16., 14:13 | Frissítve: 2004. augusztus 16., hétfő 14:44

Varga Sándor, Nagy Tímea férje az Indexnek beszámolt egy felelőtlen ígéretről, a döntő alatti nyugalomról, a gyerekek reakciójáról és arról, mi köze volt Csengének és Lucának a győzelemhez.

"Sokba fog ez az olimpiai bajnoki cím kerülni nekem. Egy felelőtlen kijelentésem miatt ruhástól kell leugranom a Margitszigeten a tízméteres toronyból" - mondta az Indexnek a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző férje, Varga Sándor.

A felelőtlen ígéret

A büszke férj az úszóóvodába járó nagyobbik lányuk egyik óvó nénijével fogadott, ha felesége győz, leugrik a legmagasabb toronyugró állásból. Akkor még annyira nem hitt a sikerben, hogy hozzá tette: "Ha megnyeri, akkor ruhástól ugrom". Az óvó néni a győzelem pillanatában üzenet, hogy nem felejtette el az ígéretet.

A sporttörténeti győzelem napjáról így beszélt: "Délelőtt a kisebbik lányommal voltam itthon, és rádión hallgattam a közvetítést. Később jöttek a rádiótól, különböző újságoktól, de különösebben nem foglalkoztam velük. Örültem, amikor az első meccsét megnyerte, mert ismerem már annyira, hogy tudom, milyen fontos neki a siker."

Sírás és bravózás

Tekintse meg képeinket!
"A legidegesebb akkor voltam, amikor a nyolcaddöntőben már 11-5-re is vezetett, és az egyik riporter megkérdezte, mi az állás, mire azt válaszoltam, innen már én is megnyerném. Aztán mire visszakapcsolt a rádió, már 13-13 volt - eleveníti fel az izgalmakat. - Az elődöntőre már itt volt az egész család, és én nem is a tévét néztem, hanem az öcsémet, aki szinte Timivel vívott, és minden találat után kiabálva ugrott fel. A döntő előtt beszéltünk telefonon, és olyan nyugodt volt a hangja - a gyerekekről érdeklődött -, hogy akkor már éreztem, itt valami nagy siker is lehet még. A döntőre teljesen megnyugodtam, nem úgy, mint a gyerekek. A nagyobbik, Csenge a Himnusz alatt kiment a kertbe, és elbújt, elsírta magát, Luca meg folyamatosan tapsolt és bravózott". Varga Sándorék nem csaptak nagy ünneplést, egy üveg tokajit ivott a család, aludni azonban nem sikerült.

A gyertekek neve a tőrökön

"Nagyon bizonytalan volt magában, hiszen a szülés után megsérült, az eredmények se jöttek, sokszor kapott ki egy-egy ponttal - eleveníti fel Nagy Tímea párja a nem túl bíztató előzményeket. - Akkor mondtam neki, hogy ezeket a vereségeket év közben kell összeszedni, egyszer úgy is visszakapja. Sokszor megszólták, hogy mindig a gyerekeivel van elfoglalva. Ez nem csak szöveg! Mondok egy példát. Amikor elutazott, én raktam be a fegyvereit a kocsiba, és megkérdeztem, melyikkel fog vívni. Szerinted? - kérdezett vissza. Akkor vettem észre, hogy az egyik tőrre rá volt írva a két gyerek neve."

Gyurcsány Gémesi nyakában

Varga Sándor szerint a sportnak jótékony politikai hatása van: "Egy barátom felhívott a döntő után a helyszínről, és azt mondta, olyat látott, amit még soha. Amikor Timi bevitte a döntő találatot, Gyurcsány Ferenc és Gémesi György egymás nyakában ünnepelt. Lehet, hogy szentimentálisnak tűnök, de ez akár üzenet is lehet, hogy jó volna a sportot a politikától leválasztani."

N;
hirdetés