Olimpia 2004

Csak hatodik lett a női vízilabda-válogatott

2004. 08. 24., 11:24 | Frissítve: 2004. augusztus 24., kedd 12:12

Az oroszok elleni helyosztó elvesztése után a nyolccsapatos tornán csupán két gárdát tudott megelőzni a női vízilabda-válogatott, és hatodik lett. A magyar lányok ötből csak egy meccset tudtak megnyerni, így a kudarc után minden bizonnyal távozik Faragó Tamás szövetségi kapitány.

Csupán a hatodik helyen végzett az olimpián a női vízilabda-válogatott, miután hosszabbításban kikapott az oroszoktól.

Háromgólos vezetésről veszítettünk

Az ötödik helyért lejátszott meccsen már három góllal, 7-4-re is vezetett Faragó Tamás csapata, de az ellenfélnek mégis sikerült fordítania, sőt kétgólos előnyt is szerzett.

Sikerült viszont felállniuk a lányoknak, sőt, 10-10-nél, 10 másodperccel a vége előtt megnyerhettük volna a meccset, de a távoli ejtés nem volt a legbiztosabb próbálkozás. A labda a kapufára ment, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban már nem tudtunk egyenlíteni

A ráadásban az oroszok jobbak voltak, annak második félidejében két góllal mentek is, és innét már nem sikerült egyenlíteniük a magyaroknak: 12-11-re elveszítettük a meccset.

Maradt tehát a hatodik hely, amely nyolc csapatból igen nagy kudarcnak mondható. Viszont az a csapat, amely öt meccséből mindössze egyet tud megnyerni, azt is a gyengécske Kanada ellen, nem is érdemelhetett jobbat.

Faragó lemondhat

A kudarc után a játékosaival nem túl jó kapcsolatban lévő Faragó Tamás szövetségi kapitány néhány korosabb csapattaggal együtt távozik a válogatottól, utódjának minden bizonnyal szinte teljesen új gárdát kell építenie.

N;
hirdetés