Olimpia 2004

Majoros éremért birkózik, Deák Bárdos kiesett

2004. 08. 24., 19:00 | Frissítve: 2004. augusztus 25., szerda 00:52

Szerda délelőtt a döntőért birkózhat Majoros István, a 2000-es Európa-bajnok. Deák Bárdos Mihály már a selejtezőkből sem jutott tovább. A magyar éremesélyest legyőző iráni Barzi végül a csoportot is megnyerte.

Majoros István bejutott az kötöttfogású birkózók 55 kg-os súlycsoportjának szerdai elődöntőjébe az athéni olimpián. A 2000-ben Európa-bajnok magyar a kubai Lazaro Rivasszal mérkőzött a négy közé jutásért, és szenzációs teljesítménnyel, 6-1-re verte riválisát.

Majoros bal szemöldöke egy véletlen összefejelés során felrepedt, ezért gyorsan az öltözőbe rohant, hogy ellássák a sebet. "Az volt a taktika, hogy ki kell védeni a kubai kiemeléseit, hiszen a nemzetközi mezőnyt általában ezzel oktatja. Pisti remekül védekezett, s kiválóan kontrázott. Hatalmas fegyvertényt hajtott végre, s most már azt mondom, aki a kubait legyőzi, annak a döntőben a helye!" - mondta Komáromi Tibor szövetségi kapitány.

Segítője, Bódi Jenő szintén a védekezésben látta a siker kulcsát: "Rivas most is megpróbálta alkalmazni kedvenc fegyverét, de nem tudta azt végrehajtani. Ettől elbizonytalanodott, Pisti szíve pedig újra a helyén volt".

Majoros István az első mérkőzésén hatalmas küzdelemben, hosszabbításban szerezte meg a győzelmet Toyota ellen, aki sokáig vezetett ellene. Második mérkőzésén 5-0-ra győzte le a dominikai Jansel Ramirezt, ezzel jutott a legjobb nyolc közé. Majoros a fináléba kerülésért szerdán a 23 éves ukrán Olekszij Vakulenkóval, a tavalyi Európa-bajnokság bronzérmesével, az idei Eb hetedik helyezettjével mérkőzik. A találkozóra Berzicza Tamás és az üzbég Alekszandr Dokturisvili magyar idő szerint 9:24 órakor kezdődő összecsapását követően, az első párban kerül sor.

Deák Bárdos kiesett

Meglepetésre már a selejtezőben kiesett a kötöttfogású birkózás 120 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmeiből az aranyéremre is esélyesnek tartott Deák Bárdos Mihály. A magyar versenyző veszélyesebbnek tartott finn ellenfelét ugyan legyőzte, de vereséget szenvedett az ismeretlen iráni Sajad Barzitól.

Barzi második meccsén Ahokast is elgyőzte, így csoportelsőként továbblépett. Az utolsó csoportmeccs után Deák Bárdos csak akkor juthatott volna tovább, ha az iráni nem szerez pontot, Ahokas meg nem győz háromnál nagyobb különbséggel.

A meccs első pontját azonban Barzi szerezte, intés után. Ahokas egyenlített, a győzelmet végül, technikai pontokkal az iráni szerezte meg.

N;
hirdetés