Sebestyén Júlia megsérült, kihagyja a vb-t

2009.03.09. 13:48 Módosítva: 2009.03.09. 14:13

Sebestyén Achilles-panaszok miatt nem indul a március 23. és 29. közötti Los Angeles-i, olimpiai kvalifikációs műkorcsolya-világbajnokságon.

A 2004-ben Európa-bajnok versenyzőnek tavaly ősszel volt egy Achilles-ín-sérülése, ami most kiújult, illetve rásérült.

"Két hete az egyik ugrásnál, leérkezéskor éles fájdalmat éreztem. Az ultrahang és a CT-vizsgálat alapján szakadásra utaló sérülés történt. Mivel ez egy nehezen gyógyuló, makacs sérülés, ezért nem lehet tudni, mennyi időt vesz igénybe a felépülés." - mondta Sebestyén.

A műkorcsolyázó hozzátette: mivel az olimpiai kvalifikációs vb-n nem lehet jelen, ezért majd az ősszel esedékes pótkvalifikációs versenyen kell megszereznie a vancouveri repülőjegyet. "Most az a legfontosabb, hogy teljesen felépüljek, ne kapkodjam el a visszatérést" - fogalmazott Sebestyén.

Jurek Eszter szakágvezető elmondta, az eddigi tartalék, Pádár Bianka szerepelhet Los Angelesben. "Egy női versenyzőnk vehet részt a vb-n. Amennyiben Pádár a 24 között zár, akkor lesz indulónk a vancouveri olimpián. Ha nem, akkor a szeptember végén esedékes obersdorfi viadalon lehet megszerezni a kvótát" - tette hozzá Jurek.

A vb-n az 1-10. helyen záró nemzetek két versenyzőt indíthatnak a jövő februári téli játékokon. A 11-24. közöttiek pedig nem maguknak, hanem országuknak szereznek egyetlen indulási jogot, ilyen esetben viszont nem lehet indulni az őszi pótkvalifikáción.