Óriási mentéssel nyert az új síbálvány

2015.02.12. 23:38

Az amerikai alpesi sí világbajnokságon a nők óriásműlesiklását rendezték csütörtökön.

Eldőlt, hogy az amerikai Lindsay Vonn nem tud hazai pályán aranyat nyerni, mert az első futamban hibázott - több mint három másodperces hátrányba került -, a másodikban pedig hiába ment kiválóan, összesítésben csak a tizennegyedik helyre ért be.

Vonn a második futam után önfeledten mosolygott, ahogy barátja, a golfozó Tiger Woods is.

A versenyzőnő hosszú sérüléséből épült fel, egy kicsit többet várt magától, mint egy bronzérem, de a sok kihagyás után elégedett lehet ezzel a harmadik hellyel is.

A győzelmet az osztrák Anna Fenninger szerezte meg, a második futamban óriásit kellett mentenie, mert majdnem összeakadtak a lécei, amikor már csak 20 másodpercnyire volt a céltól. Nagyjából két centin múlt, hogy nem esett el. Miután visszanyerte az egyensúlyát, nem volt kérdéses a győzelme, mert majdnem 2 másodperces előnyt harcolt ki az első futamban.

Fenninger nagy mentése

A német Viktoria Rebensburg második lett – a tizenegyedik helyről jött fel -, a svédeknek (Jessica Vikarby) jutott egy bronz.

A 25 éves Fenninger a szuper óriásműlesiklásban is a legjobb volt jó egy hete, egy éve pedig olimpiai bajnok lett Szocsiban abban a számban.

A szlovén Tina Mazénak nem jött össze az újabb érem.