Vonn félelmetes, 120-szal száguldott

2016.02.06. 13:29

A női lesikló Világkupában a németországi Garmisch Partenkirchenben rendezték a következő versenyt.

Ez egy nehéz pálya, amit igazolt is, hogy az első nyolc versenyzőből hat nem ért célba.

Miklós Edit a 14-es rajtszámot kapta, és az első öt időmérő pontnál még vezetett az addig vezető amerikai Laurene Ross előtt, a célban azonban 16 századdal maradt mögötte, mert hibázott egy kisebbet.

Ha az utolsó métereken is őrizte volna az előnyét, meglett volna az esélye, hogy a legjobb idei helyezését érje el. Így viszont a hetedik lett.

"Egy kis csalódottságot érzek, mert összejöhetett volna egy jobb helyezés. Jól éreztem a pályát, végig sikerült optimális kanyarokat mennem, de az utolsó kapunál egy bucka miatt kibillentem, és időt vesztettem. A negyedik-ötödik helyezés meglehetett volna, ha ez a hiba nem csúszik be" - értékelt Miklós Edit, aki már a 12. helyen áll a szakági ranglistán.

A győztes egy másik amerikai, Lindsey Vonn lett, aki félelmetes sebességre tett szert, az utolsó kanyarok előtt 120-as tempóval száguldott. A többiek ilyen végsebességre képtelenek voltak, általában öttel maradtak el tőle.

Vonn másfél másodperccel, vagyis óriási fölénnyel előzte meg a svájci Sutert, és ezzel megerősítette vezető helyét a Világkupában.

A 31 éves síelő 76. győzelmét szerezte.

A végeredmény:

1. Vonn (amerikai)

2. Suter (svájci) 1,51 hátrány

3. Rebensburg (német) +1,57

4. Yurkiw (kanadai) +1,8

7. Miklós Edit +2,13