Czink kiesett Monterrey-ben

2009.03.05. 08:24

A magyarok mumusának számít már a kínai Cseng Csie, aki a 2009-es Australian Open után megint legyőzte Czink Melindát. Cseng eddig nyolc meccset játszott, a Szávay, Czink, Kapros trió ellen, ebből közép-európai idő szerint, ma hajnalban a hatodikat nyerte meg.

Az első szettben egy brék után, gyorsan elhúzott a kínai Cseng Csie 3-0, újabb fogadóelőnyt értékesítve 5:1-re. Már szettlabdája is volt a magyarok mumusának, de Czink ekkor még egy utolsó erőfeszítéssel elvette ellenfele adogatását, 5:3-ig zárkózott, de 39 perc után végül nyert a kínai.

Második játszma rögtön egy kínai fogadóelőnnyel kezdődött, a brékelőnyét az egész szett alatt tartotta a kínai, aki végül 73 perc alatt 6:3, 6:4-re legyőzte Czink Melindát. A magyarnak még párosban maradt esélye, ahol a déla-afrikai Grandionnal az oldalán, visszavághat Csengnek. A kínai párja, Szávay következő ellenfele, az amerikai Vania King, a duó torna második kiemeltje. Cseng, egyesben, az argentin Gisela Dulko ellen folytatja a negyeddöntőben.

Eredmények

Monterrey Open, Monterrey, Mexikó, International Series (a pénzdíj: 220 ezer USD)

Női egyes, 2. forduló: Dulka (argentin, 7.)-Koritceva (ukrán) 6:2, 6:4, Safarova (cseh)-Kirilenko (orosz, 8.) 6:4, 4:1, Kirilenko feladta, Cseng Csie (kínai, 4.)-Czink (magyar) 6:3, 6:4.