Az 1. meccs után a bolgárok vezetnek a Davis Kupában

2009.03.06. 18:40

Balázs Attila négy játszmában, három óra alatt kikapott Todor Enevtől pénteken Győrben, ezzel a bolgár férfi teniszválogatott 1-0-ra vezet a házigazda magyar csapat ellen a tenisz Davis Kupa Euro-Afrikai Zóna II. csoportjának első fordulójában. Magyarország-Bulgária 0-1 - állás az első egyes után Balázs Attila-Todor Enev 2:6, 6:4, 4:6, 4:6 később: Kellner Ádám-Grigor Dimitrov

Balázs, a magyar együttes újonca, kiválóan kezdett, biztosan nyerte saját adogatását, ám ezt követően hibát hibára halmozott, riválisa pedig sorozatban négy játékot nyert (1:4). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az első szett, a húszesztendős magyar nem tudott újítani, több kettőshibát is elkövetett az adogatásai során, a bolgár pedig sorra nyerte a pontokat, majd a játszmát. A folytatásban Balázs remekül váltott: a negyedik gémben elnyerte ellenfele szerváját, aztán 4:1-es előnyhöz jutott. Ellenfele azonban szépített, és volt esélye az egyenlítésre is, ám a magyar teniszező nagy küzdelemben, 5:4-es vezetésénél ismét brékelni tudta Enevet, ezzel 1-1 lett az állás.

A harmadik szettben újra a jóval tapasztaltabb bolgár kerekedett felül: két alkalommal is elvette Balázs adogatójátékát, ezzel már 5:1-re vezetett, amikor a magyar "felébredt". Szép játékkal, nagy odafigyeléssel 5:4-re feljött, ám ekkor ismét elfogyott a tudomány, elvesztette a játszmát, ennek nyomán pedig a bolgár teniszezőt már csak egy szett választotta el a győzelemtől. A negyedik egyben utolsó felvonásban Enev az ötödik játékban - semmire - brékelte a magyart, ezzel el is dőlt a meccs sorsa. A bolgár biztosan nyerte az adogatásait, és 5:4-nél három meccslabdához jutott. Balázs ugyan hősiesen hárította mindegyiket, ellenfele újabb lehetőségével, a negyedikkel - egy parádés rövidítéssel - azonban már nem tudott mit kezdeni. A magyar játékos csütörtökön azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy 99 százalékban bízik a meccs megnyerésében. "Sajnos szinte végig lámpalázas voltam, és sokat hibáztam. A riválisom, aki jóval tapasztaltabb teniszező, ügyesen kihasználta a megingásaimat" - mondta a vesztett mérkőzés után Balázs.