King elintéze a magyarokat Mexikóban

2009.03.06. 09:34

Három szettben kapott ki Szávay Ágnes a 220 ezer összdíjazású monterreyi női tenisztorna második fordulójában a selejtezőből főtáblára került Vania Kingtől. Czink Melinda a dél-afrikai Grandinnal az oldalán két sima játszmában vesztett a Cseng, King kettőssel szemben. Vania King négy óra alatt két magyart is kivert.

Az ázsiai származású amerikai egyesben a 108., párosban a 28. helyen áll a világranglistán. Előbb csütörtökön késő este Szávay Ágnest győzte le, majd a kínai Cseng oldalán Czink Melindáékat is búcsúztatta.

Minden jel arra utalt, hogy Szávay Ágnes elkapta a fonalat, így győzelmet vártunk tőle a selejtezőből főtáblára jutó amerikai ellen. Ennek megfelelően indult a meccs is. Rögtön fogadóelőnnyel: Szávay 4:0-ra elhúzott, ekkor szerezte első gémjét King, majd eggyel csökkentette brékhátrányát. 37 perc alatt, 6:3-ra nyert a magyar.

A másodikban is magabiztosan kezdett Szávay, 4:1-re elhúzott, szinte a kezében volt a győzelem, amikor megint elfogyott a lendülete. Egyenlített King, majd Szávay a meccs során ötödször is elveszítette az adogatását. King először vezetett, a szettért adogatott, behúzta.

A döntő játszmában élni tudott lélektani előnyével az amerikai. 1:1 után brékelt, és ezt az előnyt a szett végéig tartani tudta. 135 perc alatt 3:6, 6:4, 6:3-ra megnyerte a meccset, a negyeddöntőbe jutott.

Alig több mint egy fél óra pihenőt kapott Vania King, majd a kínai Cseng Csiével az oldalán két sima szettben 6:2, 6:2-re verte Czink Melinda és a dél-afrikai Natalie Grandin duóját párosban. Így az összes magyar befejezte szereplését Monterreyben.

Eredmények

Monterrey Open, Monterrey, Mexikó, International Series (a pénzdíj: 220 ezer USD)

Női egyes, 2. forduló. Bartoli (francia, 2.)-Rybarikova (szlovák) 6:4, 6:0, King (amerikai)-Szávay (magyar, 5.) 3:6, 6:4, 6:3, Benesova (cseh, 6.)-Vini (olasz) 7:6(4), 6:2, Zahlavova Strycova-Pennetta 7:6, 2:6, 6:4.

Páros, 2. forduló: Cseng Csie, Vania King (kínai, amerikai, 2.)-Czink Melinda, Natalie Grandin (magyar, dél-afrikai) 6:2, 6:2.