Minden Williamst elintéztek Cincinnatiben

2009.08.14. 10:14

Mind a két Williamst kiverték a 2 millió dolláros cincinnati tenisztorna nyolcaddöntőjében. Kim Clijsters tovább menetel, Czink Melinda sérülés miatt feladta. Montrealban, a 3 millió dolláros férfitornán svájci és francia rangadókat rendeztek, Federer és Nadal is negyeddöntős.

Czink Melinda 15 perc játék után feladta Caroline Wozniackival vívott meccsét. Egyből elbukta az adogatását, a dán nagyon simán hozta a sajátját, a harmadik game után már kettős brékelőnyben volt Wozniacki. Czink kikérte az ápolási időt, de a végén jelezte, nem tudja folytatni. Hátizomsérülése miatt visszalépett, de így is szépen búcsúzott, top 20-ast vert, 20 ezer dollárt keresett, 110 WTA-pontot gyűjtött.

A nap legnagyobb szenzációja, hogy mind a két Williamst legyőzték. Venust a Szávay-verő Flavia Pennetta tette helyre, aki egymás után 14. győzelmét aratta, a hetedik Venusszal játszott meccséből a negyediket nyerte. Még ennél is nagyobb bravúr, hogy az osztrák Sybille Bammer simán búcsúztatta Serena Williamst. A 29 éves osztrák, aki idén aratta karrierje második tornagyőzelmét, azzal dicsekedhet, hogy még sosem kapott ki az amerikaitól. 2007 után másodszor is legyőzte.

Nem lehet megállítani Kim Clijsterst. A 28 hónapos kihagyás után visszatért belga Szvetlana Kuznyecovát is simán elintézte. Clijsters Dinara Szafinával folytatja. A korábbi és a jelenlegi világelső nyolcadszor játszik, Clijsters vezet 6-1-re, de az eddigi utolsó meccsükön, 2006-ban Szafina nyert.

Két svájci és két francia került szembe a montreali torna nyolcaddöntőjében. Roger Federer honfitársát, Stanislas Wawrinkát, Jo-Wilfried Tsonga pedig Gilles Simont győzte le, Federer sorrendben 22. meccsét nyerte. A tornán a legjobb nyolc kiemelt került a negyeddöntőbe. 1973 óta először fordul elő ATP World Touron vagy Grand Slamen, hogy az első nyolc játssza a negyeddöntőt.

Federer mellett Rafael Nadal is simán verte a német Philipp Petzschnert, az argentin Juan Martin Del Potro lesz a következő ellenfele.