Hihetetlen: Nadal kiesett Wimbledonban

2012.06.29. 07:14

Hatalmas meglepetést okozva kiesett Rafael Nadal a wimbledoni tenisztornán. A világranglistán második spanyolt a cseh Lukas Rosol búcsúztatta öt játszmában, a küzdelem 3 óra 18 percet tartott. A harmadik szett után 45 percre megszakították a meccset, mert az est közeledtével be kellett húzni a tetőt a centerpálya felett, és bekapcsolták a lámpákat.

A 26 éves cseh a világranglistán jelenleg a 100. Csak tavaly jutott be először a top százba, és számtalan kudarc után először jutott főtáblára a wimbledoni tenisztornán. Nadal az első fordulóban, kedden a brazil Thomaz Belluccit búcsúztatta az angol nyílt bajnokságon.

„Nagyon-nagyon csalódott vagyok. Ez olyan, mintha egy cseh B-csapat megverné a Real Madridot" - hozott példát a futballból a Roland Garros hétszeres bajnoka. „Az első három szettben nem játszottam jól, Lukas azonban az ötödikben több mint hihetetlen teljesítményt nyújtott. Számomra nem jött túl jól, hogy be kellett húzni a tetőt, de ezt el kell fogadnom. Ellenfelemen nem volt nyomás, rendszerint nagyon erősen ütötte meg a labdát. Fáj a vereség, de nem fogom fel tragédiaként, hiszen végső soron ez csak egy teniszmeccs."

„Ez olyan, mint egy álom, erre egyáltalán nem számítottam. Ilyen talán csak egyszer történik az életben, hogy az ember Nadallal játszik a centerpályán és még nyer is. Nagyon sajnálom őt, én viszont életem legjobb meccsét játszottam" - fogalmazott a brnói teniszező.

Hét éve fordult elő utoljára, hogy Nadal már a második fordulóban kiesett egy Grand Slam-tornán. 2005-ben éppen Wimbledonban a luxemburgi Gilles Muller győzte le négy szettben. Utána viszont ötször jutott döntőbe és kétszer (2008, 2010) nyert is a világ legrégebbi és legtöbb hagyománnyal bíró teniszversenyén.

Az idei a 126. wimbledoni teniszbajnokság, egyben az év harmadik Grand Slam-tornája.

Eredmény, 2. forduló

Rosol (cseh) - Nadal (spanyol, 2.) 6:7 (9-11), 6:4, 6:4, 2:6, 6:4